Салат зі шпротами - швидкий рецепт з консервованими овочами та яйцями
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г консервованого зеленого горошку
- 1 великий огірок
- 150 г консервованих шпрот
- 2 яйця
- 100 г сухого рису
- майонез (опціонально)
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлі довести до кипіння воду, додати сіль та варити рис протягом 25 хвилин. Після варіння рис перелити на сито та промити під холодною водою.
- Яйця додати у каструлю з холодною водою, поставити на вогонь та варити після закипіння протягом 10 хвилин. Потім злити гарячу воду, додати холодну та залишити на декілька хвилин до охолодження.
- Огірок вимити та нарізати тонкими кружечками, горошок процідити через сито і дати стекти всій рідині. Кріп промити, обсушити і мелко нарізати. Яйця очистити від шкорлупи та нарізати маленькими кубиками.
- Суміш з яєць, вареного рису, горошку та огірків посолити та перемішати у салатниці. Додати вже відкриту банку з шпротами та заправити суміш майонезом за бажанням. Перемішати до отримання однорідної консистенції.
- Після заправки салат зі шпротами можна прикрасити декількома листочками свіжого укропу для більш гарного вигляду.