Салат зі шпротами - швидкий рецепт з консервованими овочами та яйцями

Салат зі шпротами - швидкий рецепт з консервованими овочами та яйцями
3.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г консервованого зеленого горошку
  • 1 великий огірок
  • 150 г консервованих шпрот
  • 2 яйця
  • 100 г сухого рису
  • майонез (опціонально)
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлі довести до кипіння воду, додати сіль та варити рис протягом 25 хвилин. Після варіння рис перелити на сито та промити під холодною водою.
  2. Яйця додати у каструлю з холодною водою, поставити на вогонь та варити після закипіння протягом 10 хвилин. Потім злити гарячу воду, додати холодну та залишити на декілька хвилин до охолодження.
  3. Огірок вимити та нарізати тонкими кружечками, горошок процідити через сито і дати стекти всій рідині. Кріп промити, обсушити і мелко нарізати. Яйця очистити від шкорлупи та нарізати маленькими кубиками.
  4. Суміш з яєць, вареного рису, горошку та огірків посолити та перемішати у салатниці. Додати вже відкриту банку з шпротами та заправити суміш майонезом за бажанням. Перемішати до отримання однорідної консистенції.
  5. Після заправки салат зі шпротами можна прикрасити декількома листочками свіжого укропу для більш гарного вигляду.