Салат Чафан

Салат Чафан
4.9
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г свинини
  • 3 картоплі
  • 1 буряк
  • 2 огірки (не обов'язково)
  • 150 г білокачанної капусти
  • 1 помідор (не обов'язково)
  • 1 цибуля
  • 100 мл рослинної олії (+60 мл для маринаду)
  • 1 морква
  • 50 мл чистої води
  • 25 мл 9% оцту
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 1 зубчик часнику
  • декілька гілочок кропу

Рецепт приготування:

  1. Промиту та обсушену свинину нарізати на невеликі смужки, посолити та поперчити. На розігрітій сковороді на рослинній олії пожарити м'ясо до золотистої скоринки, періодично помішуючи, а потім переложити на блюдо, застелене паперовою рушником.
  2. Картоплю очистити та натерти на терці для корейської моркви (або нарізати тонкою соломкою ножем). На рештках олії розігріти ще 2-3 ст.л. і поставити на вогонь. В гарячу олію покласти картоплю та пожарити протягом 8-10 хвилин до золотистого кольору, додатково солити за смаком. Після цього переложити смажену картоплю на окрему тарілку, застелену паперовим рушником.
  3. Капусту тонко нашинкувати, буряк та моркву очистити та натерти на терці для корейської моркви (або порізати тонкими смужками). Цибулю також очистити та порізати тонкими півкільцями.
  4. Поставити цибулю у невелику ємність, залити кип'ятком та залишити на 7-8 хвилин.
  5. У іншій ємності змішати 60 мл рослинної олії, оцет, воду, цукор, сіль та добре перемішати до розчинення сухих інгредієнтів. Додати пропущений через чеснокодавилку зубчик часнику та змішати з маринованими овочами. Залишити овочі у маринаді на 10-15 хвилин.
  6. Помідори та огірки помити та нарізати на маленькі смужки.
  7. На середину страви викласти жарене м'ясо гіркою, а навколо викласти овочі та прикрасити салатом зеленим кропом.
  8. При подачі заправити салат майонезом (або сметанним соусом), перемішати та подавати до столу.