Салат Чафан
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г свинини
- 3 картоплі
- 1 буряк
- 2 огірки (не обов'язково)
- 150 г білокачанної капусти
- 1 помідор (не обов'язково)
- 1 цибуля
- 100 мл рослинної олії (+60 мл для маринаду)
- 1 морква
- 50 мл чистої води
- 25 мл 9% оцту
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 1 зубчик часнику
- декілька гілочок кропу
Рецепт приготування:
- Промиту та обсушену свинину нарізати на невеликі смужки, посолити та поперчити. На розігрітій сковороді на рослинній олії пожарити м'ясо до золотистої скоринки, періодично помішуючи, а потім переложити на блюдо, застелене паперовою рушником.
- Картоплю очистити та натерти на терці для корейської моркви (або нарізати тонкою соломкою ножем). На рештках олії розігріти ще 2-3 ст.л. і поставити на вогонь. В гарячу олію покласти картоплю та пожарити протягом 8-10 хвилин до золотистого кольору, додатково солити за смаком. Після цього переложити смажену картоплю на окрему тарілку, застелену паперовим рушником.
- Капусту тонко нашинкувати, буряк та моркву очистити та натерти на терці для корейської моркви (або порізати тонкими смужками). Цибулю також очистити та порізати тонкими півкільцями.
- Поставити цибулю у невелику ємність, залити кип'ятком та залишити на 7-8 хвилин.
- У іншій ємності змішати 60 мл рослинної олії, оцет, воду, цукор, сіль та добре перемішати до розчинення сухих інгредієнтів. Додати пропущений через чеснокодавилку зубчик часнику та змішати з маринованими овочами. Залишити овочі у маринаді на 10-15 хвилин.
- Помідори та огірки помити та нарізати на маленькі смужки.
- На середину страви викласти жарене м'ясо гіркою, а навколо викласти овочі та прикрасити салатом зеленим кропом.
- При подачі заправити салат майонезом (або сметанним соусом), перемішати та подавати до столу.