Салат з бринзою та свіжими овочами

Салат з бринзою та свіжими овочами
3.3
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 свіжий буряк
  • 200 г консервованого зеленого горошку
  • 150 г бринзи
  • 1 цибулі
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ч.л. кленового сиропу
  • сушений базилік за смаком
  • чорний молотий перець за смаком
  • кілька листків салату для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Свіжий буряк добре вимити, обсушити та опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити на слабкому вогні протягом 50-60 хвилин. Після цього злити воду та залити буряк холодною водою на 5 хвилин.
  2. Цибулю очистити, порізати тонкими півкільцями та покласти в невелику посудину. Залити цибулю кип'ятком, злити його, додати 1 ч.л. лимонного соку, поперчити та перемішати. Бринзу порізати на невеликі кубики однакового розміру.
  3. Свіжий буряк очистити від шкірки та нарізати дрібними смужками. Покласти нарізаний буряк в миску, додати 2 ч.л. лимонного соку, половину кленового сиропу та перемішати. Маринувати буряк для салату з бринзою приблизно 10 хвилин.
  4. У склянці змішати рослинну олію, соєвий соус, залишений лимонний сік та кленовий сироп.
  5. На дно салатниці розкласти листя салату (попередньо їх вимити та обсушити), після чого додати свіжий буряк, мариновану цибулю, консервований горошок та кубики бринзи.
  6. Залити готовий салат з бринзою соусом, посипати сушеним базиліком та молотим чорним перцем.
  7. Подавати на стіл зразу після приготування, прикрасивши кількома листками свіжого салату.