Салат з бринзою та свіжими овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 свіжий буряк
- 200 г консервованого зеленого горошку
- 150 г бринзи
- 1 цибулі
- 2 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 2 ч.л. кленового сиропу
- сушений базилік за смаком
- чорний молотий перець за смаком
- кілька листків салату для прикраси
Рецепт приготування:
- Свіжий буряк добре вимити, обсушити та опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити на слабкому вогні протягом 50-60 хвилин. Після цього злити воду та залити буряк холодною водою на 5 хвилин.
- Цибулю очистити, порізати тонкими півкільцями та покласти в невелику посудину. Залити цибулю кип'ятком, злити його, додати 1 ч.л. лимонного соку, поперчити та перемішати. Бринзу порізати на невеликі кубики однакового розміру.
- Свіжий буряк очистити від шкірки та нарізати дрібними смужками. Покласти нарізаний буряк в миску, додати 2 ч.л. лимонного соку, половину кленового сиропу та перемішати. Маринувати буряк для салату з бринзою приблизно 10 хвилин.
- У склянці змішати рослинну олію, соєвий соус, залишений лимонний сік та кленовий сироп.
- На дно салатниці розкласти листя салату (попередньо їх вимити та обсушити), після чого додати свіжий буряк, мариновану цибулю, консервований горошок та кубики бринзи.
- Залити готовий салат з бринзою соусом, посипати сушеним базиліком та молотим чорним перцем.
- Подавати на стіл зразу після приготування, прикрасивши кількома листками свіжого салату.