Салат "Лисяча шубка"

Салат "Лисяча шубка"
3.7
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе (можна замінити оселедцем)
  • 2 великі картоплі
  • 250 г свіжих печериць
  • 200 г моркви
  • 150 г майонезу (+ 2 ст.л. для украшення)
  • 1 цибуля
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. В двох окремих каструлях довести до кипіння посолену воду. Промити та висушити куряче філе, очистити картоплю від шкірки. Опустити філе та картоплю в окремі каструлі з киплячою посоленою водою та довести до кипіння.
  2. Після закипіння зніміть піну та зменшіть вогонь, щоб вода ледь кипіла. Варіть куряче філе та картоплю приблизно 25-30 хвилин до готовності. Якщо ви використовуєте для приготування салату оселедець, потрібно очистити філе від шкіри з кістками та нарізати невеликими шматочками.
  3. Цибулю очистити та дрібно нарізати, на сковороді розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії. Обсмажити цибулю до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин. Тим часом вимити печериці та нарізати їх невеликими шматочками або кубиками.
  4. Додати гриби на сковороду з цибулею та перемішати. Смажити печериці на середньому вогні до готовності приблизно 10 хвилин, ближче до кінця додати сіль за смаком. Зняти сковороду з вогню та залишити охолоджуватись.
  5. Моркву очистити та натерти на терці для корейської моркви або на крупній терці. Куряче філе вийняти з води разом з картоплею та залишити охолонути. Натерти картоплю на крупній терці, розібрати курку на маленькі волокна (можна нарізати ножем).
  6. Скласти салат на велику плоску тарілку шарами в такій послідовності: натертий картопля, нарізане куряче філе (або оселедець), смажені гриби з цибулею, натерта морква. При цьому кожен шар салату потрібно змастити майонезом.
  7. Зверху салату за бажанням прикрасити майонезом. Салат "Лисяча шубка" має настоятись у холодильнику перед подачею принаймні 1 годину (бажано залишити на 4 години для просочення).
  8. Готовий салат вийняти з холодильника та подавати до столу, прикрасивши за своїм смаком. Смачного!