В двох окремих каструлях довести до кипіння посолену воду. Промити та висушити куряче філе, очистити картоплю від шкірки. Опустити філе та картоплю в окремі каструлі з киплячою посоленою водою та довести до кипіння.
Після закипіння зніміть піну та зменшіть вогонь, щоб вода ледь кипіла. Варіть куряче філе та картоплю приблизно 25-30 хвилин до готовності. Якщо ви використовуєте для приготування салату оселедець, потрібно очистити філе від шкіри з кістками та нарізати невеликими шматочками.
Цибулю очистити та дрібно нарізати, на сковороді розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії. Обсмажити цибулю до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин. Тим часом вимити печериці та нарізати їх невеликими шматочками або кубиками.
Додати гриби на сковороду з цибулею та перемішати. Смажити печериці на середньому вогні до готовності приблизно 10 хвилин, ближче до кінця додати сіль за смаком. Зняти сковороду з вогню та залишити охолоджуватись.
Моркву очистити та натерти на терці для корейської моркви або на крупній терці. Куряче філе вийняти з води разом з картоплею та залишити охолонути. Натерти картоплю на крупній терці, розібрати курку на маленькі волокна (можна нарізати ножем).
Скласти салат на велику плоску тарілку шарами в такій послідовності: натертий картопля, нарізане куряче філе (або оселедець), смажені гриби з цибулею, натерта морква. При цьому кожен шар салату потрібно змастити майонезом.
Зверху салату за бажанням прикрасити майонезом. Салат "Лисяча шубка" має настоятись у холодильнику перед подачею принаймні 1 годину (бажано залишити на 4 години для просочення).
Готовий салат вийняти з холодильника та подавати до столу, прикрасивши за своїм смаком. Смачного!