Салат "Лисяча шубка"
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе (можна замінити оселедцем)
- 2 великі картоплі
- 250 г свіжих печериць
- 200 г моркви
- 150 г майонезу (+ 2 ст.л. для украшення)
- 1 цибуля
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- В двох окремих каструлях довести до кипіння посолену воду. Промити та висушити куряче філе, очистити картоплю від шкірки. Опустити філе та картоплю в окремі каструлі з киплячою посоленою водою та довести до кипіння.
- Після закипіння зніміть піну та зменшіть вогонь, щоб вода ледь кипіла. Варіть куряче філе та картоплю приблизно 25-30 хвилин до готовності. Якщо ви використовуєте для приготування салату оселедець, потрібно очистити філе від шкіри з кістками та нарізати невеликими шматочками.
- Цибулю очистити та дрібно нарізати, на сковороді розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії. Обсмажити цибулю до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин. Тим часом вимити печериці та нарізати їх невеликими шматочками або кубиками.
- Додати гриби на сковороду з цибулею та перемішати. Смажити печериці на середньому вогні до готовності приблизно 10 хвилин, ближче до кінця додати сіль за смаком. Зняти сковороду з вогню та залишити охолоджуватись.
- Моркву очистити та натерти на терці для корейської моркви або на крупній терці. Куряче філе вийняти з води разом з картоплею та залишити охолонути. Натерти картоплю на крупній терці, розібрати курку на маленькі волокна (можна нарізати ножем).
- Скласти салат на велику плоску тарілку шарами в такій послідовності: натертий картопля, нарізане куряче філе (або оселедець), смажені гриби з цибулею, натерта морква. При цьому кожен шар салату потрібно змастити майонезом.
- Зверху салату за бажанням прикрасити майонезом. Салат "Лисяча шубка" має настоятись у холодильнику перед подачею принаймні 1 годину (бажано залишити на 4 години для просочення).
- Готовий салат вийняти з холодильника та подавати до столу, прикрасивши за своїм смаком. Смачного!