Салат "Ромашка" з чіпсами

Салат "Ромашка" з чіпсами
4.1
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої кукурудзи (близько 400 г)
  • 400 г індичого філе (можна замінити на куряче)
  • 4 яйця
  • 300 г консервованих печериць
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 90 г чипсів Pringles (краще взяти класичні)
  • Низькокалорійний майонез - за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлю положити яйця, залити їх великою кількістю холодної води та поставити на вогонь. Після закипання опустити в каструлю з яйцями моркву (попередньо вимити їх). Через 10 хвилин вийняти з киплячої води яйця та покласти їх у каструлю з холодною водою. Моркву варити ще 20 хвилин після яєць (тобто всього півгодини).
  2. Філе індички або курки промити, обсушити та порізати дрібними шматочками. На сковороді розігріти декілька ложок рослинної олії та виложити подрібнене м'ясо. Смажити філе до рум'яності близько 10 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи. Ближче до кінця посолити та поперчити м'ясо за смаком.
  3. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками. На тій же сковороді, де було смажене м'ясо, додати ще ложку рослинної олії та підігріти її. Прожарити цибулю протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору на середньому вогні. Гриби вийняти з банки та порізати на половинки.
  4. Оходжені яйця очистити від шкаралупи, моркву очистити від шкірки та натерти на крупній терці. Виложити охолене смажене м'ясо по колу на велике плоске блюдо. Кругову основу з філе змастити невеликою кількістю майонезу та посипати тертою морквою.
  5. Змастити майонезом морквяний шар та виложити мариновані печериці. Не змащуючи печериці майонезом, виложити зверху жарену цибулю, покрити весь салат майонезом. Білки відокремити від жовтків та натерти на крупній терці. Два жовтки відкласти, а решту два натерти на крупній терці та змішати з тертими білками.
  6. Обсипати тертими яйцями весь салат (тобто і боки салату теж), трохи прижати. Добре змастити майонезом всю поверхню та боки салату "Ромашка", покрити його консервованою кукурудзою. Залишившись два жовтки натерти на дрібній терці та прикрасити ними поверхню салату.
  7. Відправити страву в холодильник принаймні на 20 хвилин. Салат Ромашка буде смачнішим, якщо дати йому настоятися близько 4 годин. Перед подачею до столу виложити чіпси по колу салату та подати. Салат "Ромашка" з чіпсами - прекрасний вибір на будь-яку вечерю, святковий обід або день народження.

Цей салат можна робити з різних інгредієнтів, залежно від ваших уподобань. Наприклад, замість індичого філе можна використовувати куряче або свиняче м'ясо. Також можна додавати інші овочі, як от печериці, помідори, огірки, перець чи капуста. Головне - вибирати свіжі інгредієнти та готувати з любов'ю.

Чипси Pringles в цьому рецепті додають гостроти та хрусткості салату. Але, якщо ви не любите гострі страви, можна використовувати звичайні чипси без смаку.