Рецепт швидкої квашеної капусти
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг білої капусти
- 0,5 л води
- 2 великі моркви
- 150 мл 9% оцту
- 120 мл рослинної олії
- 100 г цукру
- 4 зубчики часнику
- 1 ст.л. крупної солі
Рецепт приготування:
- Видаліть тверду серцевину капусти та верхні листки. Наріжте капусту тонкими смужками та покладіть у миску.
- Очистіть моркву та натріть її на терці для моркви. Додайте до капусти разом з пропущеним через часникодавку часник. Перемішайте.
- У окрему каструлю додайте цукор, сіль, оцет, рослинну олію та воду. Розігрійте на середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння.
- Залийте капусту з овочами маринадом та перемішайте. Накрийте миску великою тарілкою та поставте на неї гніт, важкий близько 1 кг.
- Квашена капуста буде готова через 3 години після приготування. Спустіть гніт та подавайте як гарнір або закуску. Можна зберігати у закритій скляній банці в холодильнику до 2 тижнів.