Рецепт швидкої квашеної капусти

Рецепт швидкої квашеної капусти
4.1
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 270 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг білої капусти
  • 0,5 л води
  • 2 великі моркви
  • 150 мл 9% оцту
  • 120 мл рослинної олії
  • 100 г цукру
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ст.л. крупної солі

Рецепт приготування:

  1. Видаліть тверду серцевину капусти та верхні листки. Наріжте капусту тонкими смужками та покладіть у миску.
  2. Очистіть моркву та натріть її на терці для моркви. Додайте до капусти разом з пропущеним через часникодавку часник. Перемішайте.
  3. У окрему каструлю додайте цукор, сіль, оцет, рослинну олію та воду. Розігрійте на середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння.
  4. Залийте капусту з овочами маринадом та перемішайте. Накрийте миску великою тарілкою та поставте на неї гніт, важкий близько 1 кг.
  5. Квашена капуста буде готова через 3 години після приготування. Спустіть гніт та подавайте як гарнір або закуску. Можна зберігати у закритій скляній банці в холодильнику до 2 тижнів.