Салат із консервованими кальмарами

Салат із консервованими кальмарами
4.5
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 пір'я зеленої цибулі (можна менше)
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. майонезу
  • 1 банка консервованих кальмарів
  • щіпка солі

Спосіб приготування:

  1. Зелену цибулю ретельно промиваємо під проточною водою. Шинкуємо гострим ножем якомога дрібніше.
  2. Яйця варимо у підсоленій воді, охолоджуємо та чистимо. Натираємо на крупній тертці.
  3. Відкриваємо кальмари, зливаємо зайву рідину. Дістаємо з банки та нарізаємо невеликими кубиками.
  4. У глибоку тарілку спочатку викладаємо кальмари, потім яйця, а в самому кінці – подрібнену зелену цибулю. Додаємо майонез та все ретельно перемішуємо ложкою.
  5. Заправляємо невеликою кількістю солі (можна і щіпкою чорного перцю), знову перемішуємо та відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
  6. Подаємо страву до столу в холодному вигляді.

Додаткові поради:

  • При бажанні можна додати трохи нарізаного кропу та подрібнений часник за смаком.
  • Якщо ви слідуєте дієті, майонез можна замінити нежирною сметаною або живим йогуртом без домішок.

Цей салат – відмінний спосіб поєднати традиційні інгредієнти в щось нове та цікаве. Завдяки своїй легкості та оригінальності, він стане чудовою прикрасою вашого святкового столу.