Салат із консервованими кальмарами
Кухня
Інгредієнти:
- 6 пір'я зеленої цибулі (можна менше)
- 3 яйця
- 3 ст.л. майонезу
- 1 банка консервованих кальмарів
- щіпка солі
Спосіб приготування:
- Зелену цибулю ретельно промиваємо під проточною водою. Шинкуємо гострим ножем якомога дрібніше.
- Яйця варимо у підсоленій воді, охолоджуємо та чистимо. Натираємо на крупній тертці.
- Відкриваємо кальмари, зливаємо зайву рідину. Дістаємо з банки та нарізаємо невеликими кубиками.
- У глибоку тарілку спочатку викладаємо кальмари, потім яйця, а в самому кінці – подрібнену зелену цибулю. Додаємо майонез та все ретельно перемішуємо ложкою.
- Заправляємо невеликою кількістю солі (можна і щіпкою чорного перцю), знову перемішуємо та відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
- Подаємо страву до столу в холодному вигляді.
Додаткові поради:
- При бажанні можна додати трохи нарізаного кропу та подрібнений часник за смаком.
- Якщо ви слідуєте дієті, майонез можна замінити нежирною сметаною або живим йогуртом без домішок.
Цей салат – відмінний спосіб поєднати традиційні інгредієнти в щось нове та цікаве. Завдяки своїй легкості та оригінальності, він стане чудовою прикрасою вашого святкового столу.