Салат з цукіні та помідорами по-таджицькому

Салат з цукіні та помідорами по-таджицькому
4.9
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • печериці - 5 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • кріп, петрушка - 2 пучки
  • рослинна олія - 50 г
  • зелень - 3 пучки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

Ця легка та повітряна страва стане прикрасою святкового столу, а низький калорійний вміст порадує тих, хто стежить за фігурою. З її допомогою можна худнути, залишаючись ситим. Кількість овочів вказано з урахуванням їх середніх розмірів. Час приготування: 30 хвилин.

  1. Кабачки промиваємо, відрізаємо плодоніжку і ріжемо навпіл уздовж. Вибираємо молоді овочі, якщо ж потрапили перезрілі, то очищаємо від шкірки, а насіння видаляємо столовою ложкою.
  2. Печериці нарізаємо тонкими пластинками, не видаляючи ніжку.
  3. Обсмажуємо овочі на грилі з двох сторін з невеликою кількістю рослинної олії до золотистої скоринки.
  4. Кабачки та гриби шаткуємо соломкою, а помідори нарізаємо кубиками.
  5. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти, додаючи подрібнений часник, сіль і перець.

Додавання до салату східної прянощі зіри надасть йому особливого пікантного смаку. Якщо страва готується спеціально для схуднення, овочі краще обсмажити на сухій сковорідці без додавання рослинної олії та заправити їх лимонним соком.