Грушевий салат з хамоном та фісташками

Грушевий салат з хамоном та фісташками
3.9
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • Акацієвий мед (2 ч. ложки)
  • велика соковита груша (2 штуки)
  • морська сіль дрібного помелу (за смаком)
  • суміш різних перців (за смаком)
  • хамон (60 г)
  • малиновий оцет (1 ст. ложка)
  • пармезан (80 - 100 г)
  • оливкова олія (5 ст. ложок)
  • лимонний сік (2 ст. ложки)
  • очищені фісташки (3 ст. ложки)
  • зелень шпинату (1 пучок)

Приготування:

  1. Натріть пармезан, або наріжте його невеликими шматочками, поріжте фісташки, половину фісташок перетворіть на борошно.
  2. Підготуйте заправку з акацієвого меду, оливкової олії та малинового оцту, додайте фісташкове борошно.
  3. Збийте заправку до однорідності, додайте перець за смаком. Промийте та наріжте шпинат широкими смужками.
  4. На відповідну тарілку викладіть шпинат, полийте частиною фісташкової заправки. Очистіть груші та наріжте тонкими часточками.
  5. Додайте груші до шпинату, збризніть лимонним соком. Наріжте хамон тонкими скибочками, додайте до інших інгредієнтів.
  6. Посипте салат різаними фісташками та подавайте з французьким багетом. Страва ідеально підходить з червоним або білим сухим вином.

Додаткова інформація:

  • Спробуйте додати до салату кілька крапель трюфельної олії для більш вишуканого смаку.
  • Замініть хамон на прошутто або бекон для різноманітності.
  • Цей салат можна подавати як самостійну страву або як оригінальний гарнір до м'яса чи риби.