Грушевий салат з хамоном та фісташками
Кухня
Інгредієнти:
- Акацієвий мед (2 ч. ложки)
- велика соковита груша (2 штуки)
- морська сіль дрібного помелу (за смаком)
- суміш різних перців (за смаком)
- хамон (60 г)
- малиновий оцет (1 ст. ложка)
- пармезан (80 - 100 г)
- оливкова олія (5 ст. ложок)
- лимонний сік (2 ст. ложки)
- очищені фісташки (3 ст. ложки)
- зелень шпинату (1 пучок)
Приготування:
- Натріть пармезан, або наріжте його невеликими шматочками, поріжте фісташки, половину фісташок перетворіть на борошно.
- Підготуйте заправку з акацієвого меду, оливкової олії та малинового оцту, додайте фісташкове борошно.
- Збийте заправку до однорідності, додайте перець за смаком. Промийте та наріжте шпинат широкими смужками.
- На відповідну тарілку викладіть шпинат, полийте частиною фісташкової заправки. Очистіть груші та наріжте тонкими часточками.
- Додайте груші до шпинату, збризніть лимонним соком. Наріжте хамон тонкими скибочками, додайте до інших інгредієнтів.
- Посипте салат різаними фісташками та подавайте з французьким багетом. Страва ідеально підходить з червоним або білим сухим вином.
Додаткова інформація:
- Спробуйте додати до салату кілька крапель трюфельної олії для більш вишуканого смаку.
- Замініть хамон на прошутто або бекон для різноманітності.
- Цей салат можна подавати як самостійну страву або як оригінальний гарнір до м'яса чи риби.