Салат із цвітною капустою на зиму, дуже смачний

Кухня
Інгредієнти:
- суцвіття капусти – 800 г
- перець душистий (горошком) – 8 шт.
- гвоздика – 7 шт.
- паличка кориці – 0,5 шт.
- столовий оцет 9% – 1 ст.л.
- цукор – 1 ст.л.
- сіль – 1 ст.л.
- лимонна кислота – 1 щіпка
Рецепт приготування:
- Ретельно промийте суцвіття капусти і розділіть на маленькі шматочки.
- Наберіть воду в емальовану каструлю, додайте лимонну кислоту та поставте на помірний вогонь. Дочекайтеся кипіння.
- Опустіть капусту в киплячу воду та варіть 3-4 хвилини.
- Вийміть капусту друшляком і охолодіть під проточною холодною водою.
- У чисту ємність налийте літр води, додайте цукор і сіль, варіть маринад до повного розчинення інгредієнтів. Вимкніть вогонь та додайте оцет.
- Промийте банку содою.
- У остиглу тару покладіть спеції, потім суцвіття капусти. Залийте все маринадом і поставте в каструлю з гарячою водою, підстеливши на дно рушник. Накрийте кришкою та стерилізуйте 5 хвилин після закипання.
- Обережно дістаньте банку і закатайте. Переверніть кришкою вниз, укутайте та залиште охолоджуватися на дві доби.
Додаткова порада:
Якщо ви хочете заготовити не просто кольорову капусту, а асорті, зменшіть кількість суцвіть до 600 г і додайте 200 г болгарського перцю (без плодоніжки) або 1 маленький кабачок, нарізаний товстими кружечками. Додайте ці інгредієнти до капусти при бланшуванні та залитті маринадом, а потім стерилізуйте та закривайте так само.
Це не тільки додасть різноманітності до вашої закуски, але й забезпечить додатковий вітамінний бонус у холодну пору року.