Салат із цвітною капустою на зиму, дуже смачний

Салат із цвітною капустою на зиму, дуже смачний
5.0
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • суцвіття капусти – 800 г
  • перець душистий (горошком) – 8 шт.
  • гвоздика – 7 шт.
  • паличка кориці – 0,5 шт.
  • столовий оцет 9% – 1 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль – 1 ст.л.
  • лимонна кислота – 1 щіпка

Рецепт приготування:

  1. Ретельно промийте суцвіття капусти і розділіть на маленькі шматочки.
  2. Наберіть воду в емальовану каструлю, додайте лимонну кислоту та поставте на помірний вогонь. Дочекайтеся кипіння.
  3. Опустіть капусту в киплячу воду та варіть 3-4 хвилини.
  4. Вийміть капусту друшляком і охолодіть під проточною холодною водою.
  5. У чисту ємність налийте літр води, додайте цукор і сіль, варіть маринад до повного розчинення інгредієнтів. Вимкніть вогонь та додайте оцет.
  6. Промийте банку содою.
  7. У остиглу тару покладіть спеції, потім суцвіття капусти. Залийте все маринадом і поставте в каструлю з гарячою водою, підстеливши на дно рушник. Накрийте кришкою та стерилізуйте 5 хвилин після закипання.
  8. Обережно дістаньте банку і закатайте. Переверніть кришкою вниз, укутайте та залиште охолоджуватися на дві доби.

Додаткова порада:

Якщо ви хочете заготовити не просто кольорову капусту, а асорті, зменшіть кількість суцвіть до 600 г і додайте 200 г болгарського перцю (без плодоніжки) або 1 маленький кабачок, нарізаний товстими кружечками. Додайте ці інгредієнти до капусти при бланшуванні та залитті маринадом, а потім стерилізуйте та закривайте так само.

Це не тільки додасть різноманітності до вашої закуски, але й забезпечить додатковий вітамінний бонус у холодну пору року.