Рецепт теплого салату з креветками та кіноа

Рецепт теплого салату з креветками та кіноа
4.8
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • шпинат - 1 пучок
  • перець болгарський - 1 шт.
  • креветки - 360 г
  • кіноа - 1,5 ст.
  • лимонний сік - 50 мл
  • огірок - 1 шт.
  • корінь імбиру - 20 г
  • мелений лимонний перець - за смаком
  • тертий часник - 0,5 ч.л.
  • оливкова або кунжутна олія - 80 мл
  • морська сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлі довести воду до кипіння, додати морську сіль за смаком, після чого додати кіноа і варити під кришкою приблизно 15 хвилин.
  2. Поки готується кіноа, натріть очищений корінь імбиру, додайте його в окрему глибоку тарілку разом з тертим часником, влийте лимонний сік та ароматну олію, ретельно збийте всі інгредієнти.
  3. Відваріть креветки, остудіть їх та почистіть, наріжте дрібними шматочками болгарський перець та огірок, подрібніть промитий шпинат.
  4. Перемішайте всі інгредієнти в салатнику, додайте імбирно-часникову заправку, лимонний перець за смаком. Додайте кіноа, посоліть салат, перемішайте та подавайте його відразу ж теплим.
  5. Салат подавайте обов'язково в глибокій тарілці.
  6. Можна прикрасити салат листям м'яти та шматочками лимону.

Додаткова інформація:

Кіноа - це не тільки корисна крупа, а й чудова альтернатива звичайним зерновим. Вона містить багато білка та всі необхідні амінокислоти, що робить її ідеальним вибором для вегетаріанців. Крім того, кіноа багата на антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами. Цей салат - відмінний спосіб включити кіноа до свого раціону.