Салат Чафан із корейською морквою

Салат Чафан із корейською морквою
4.2
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 картоплини
  • 300 г яловичини
  • 1 цибулина
  • 1 буряк
  • 150 г корейської моркви
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • зелень кропу, петрушки, цибулі - за смаком
  • 200 г майонезу

Для маринаду:

  • 3 ст.л. оцту
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 100 мл води

Рецепт приготування:

  1. Буряк миємо, заливаємо холодною водою та варимо до готовності. Очищаємо, тремо на тертці. Найкраще використовувати тертку для корейської моркви.
  2. Цибулю нарізаємо тонкими напівкільцями.
  3. Змішуємо всі інгредієнти для маринаду. У отриману суміш викладаємо цибулю та залишаємо на 20 хвилин. Потім цибулю ретельно промиваємо.
  4. М'ясо нарізаємо соломкою якомога тонше. Зручніше це робити, якщо трохи заморозити продукт.
  5. Обсмажуємо м'ясо на розігрітій олії близько 10 хвилин, час від часу перемішуючи.
  6. Картоплю очищаємо та тремо на тертці для корейської моркви, промиваємо проточною водою та також обсмажуємо до м'якості. Змішуємо з м'ясом.
  7. Зелень дрібно нарізаємо.
  8. На середину великої плоскої тарілки викладаємо невеликою гіркою картоплю з м'ясом. Навколо розкладаємо інші інгредієнти. Зверху прикрашаємо майонезом.
  9. Перед подачею всі компоненти перемішуємо.

Додаткові поради:

  • Цибулю можна замінити солодким сортом цибулі для менш вираженого смаку.
  • Яловичину можна замінити курятиною для легшої версії салату.
  • Додайте кілька зерен гранату для особливої презентації та смакових акцентів.
  • Спробуйте додати трохи гірчиці до маринаду для пікантності.