Салат Чафан із корейською морквою
Кухня
Інгредієнти:
- 2 картоплини
- 300 г яловичини
- 1 цибулина
- 1 буряк
- 150 г корейської моркви
- 4 ст.л. рослинної олії
- зелень кропу, петрушки, цибулі - за смаком
- 200 г майонезу
Для маринаду:
- 3 ст.л. оцту
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 100 мл води
Рецепт приготування:
- Буряк миємо, заливаємо холодною водою та варимо до готовності. Очищаємо, тремо на тертці. Найкраще використовувати тертку для корейської моркви.
- Цибулю нарізаємо тонкими напівкільцями.
- Змішуємо всі інгредієнти для маринаду. У отриману суміш викладаємо цибулю та залишаємо на 20 хвилин. Потім цибулю ретельно промиваємо.
- М'ясо нарізаємо соломкою якомога тонше. Зручніше це робити, якщо трохи заморозити продукт.
- Обсмажуємо м'ясо на розігрітій олії близько 10 хвилин, час від часу перемішуючи.
- Картоплю очищаємо та тремо на тертці для корейської моркви, промиваємо проточною водою та також обсмажуємо до м'якості. Змішуємо з м'ясом.
- Зелень дрібно нарізаємо.
- На середину великої плоскої тарілки викладаємо невеликою гіркою картоплю з м'ясом. Навколо розкладаємо інші інгредієнти. Зверху прикрашаємо майонезом.
- Перед подачею всі компоненти перемішуємо.
Додаткові поради:
- Цибулю можна замінити солодким сортом цибулі для менш вираженого смаку.
- Яловичину можна замінити курятиною для легшої версії салату.
- Додайте кілька зерен гранату для особливої презентації та смакових акцентів.
- Спробуйте додати трохи гірчиці до маринаду для пікантності.