Салат "Мисливський", класичний, на зиму

Салат "Мисливський", класичний, на зиму
4.0
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти
  • 1 кг цибулі
  • 1 кг моркви
  • 1 кг огірків
  • 1 кг болгарського перцю
  • 10 зубчиків часнику
  • 1 середній пучок петрушки
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 80 г солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 150 мл оцту
  • 5 лаврових листків
  • 10 горошин чорного перцю

Рецепт приготування:

  1. Моркву ретельно миємо, очищаємо та натираємо на крупній тертці. Поміщаємо у велику миску.
  2. Цибулю очищаємо та нарізаємо напівкільцями. Для полегшення цього процесу, овоч можна заздалегідь витримати 15 хвилин у морозильній камері.
  3. Вибираємо для рецепту молоді, невеликі огірки, щоб уникнути гіркоти шкірки. Нарізаємо тонкими кільцями.
  4. Солодкий перець очищаємо від насіння, розрізаємо навпіл та нарізаємо тонкими смужками.
  5. Петрушку та часник дрібно рубаємо. Краще використовувати гострий широкий ніж з тонким лезом.
  6. Капусту шаткуємо дрібно. Якщо використовувати спеціальний ніж, підготовка овоча займе значно менше часу.
  7. У високій та широкій каструлі змішуємо всі підготовлені овочі. Додаємо олію, лавровий лист, цукор, сіль, перець. Ретельно перемішуємо чистими руками і залишаємо на одну годину.
  8. Після настоювання ставимо каструлю на плиту. Готуємо 15 хвилин на слабкому вогні, періодично перемішуючи. За 2 хвилини до завершення готування додаємо оцет.
  9. Розкладаємо готовий салат у банки та закриваємо їх. Витримуємо при кімнатній температурі від 24 до 48 годин, після чого переставляємо у прохолодне місце.

Додаткова порада:

Для надання салату особливої соковитості та пікантності, можна додати помідори. Для додаткової гостроти збільшіть кількість часнику або додайте гострий перець. Смачного!