Салат "Мисливський", класичний, на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг капусти
- 1 кг цибулі
- 1 кг моркви
- 1 кг огірків
- 1 кг болгарського перцю
- 10 зубчиків часнику
- 1 середній пучок петрушки
- 1 ст.л. рослинної олії
- 80 г солі
- 1 ст.л. цукру
- 150 мл оцту
- 5 лаврових листків
- 10 горошин чорного перцю
Рецепт приготування:
- Моркву ретельно миємо, очищаємо та натираємо на крупній тертці. Поміщаємо у велику миску.
- Цибулю очищаємо та нарізаємо напівкільцями. Для полегшення цього процесу, овоч можна заздалегідь витримати 15 хвилин у морозильній камері.
- Вибираємо для рецепту молоді, невеликі огірки, щоб уникнути гіркоти шкірки. Нарізаємо тонкими кільцями.
- Солодкий перець очищаємо від насіння, розрізаємо навпіл та нарізаємо тонкими смужками.
- Петрушку та часник дрібно рубаємо. Краще використовувати гострий широкий ніж з тонким лезом.
- Капусту шаткуємо дрібно. Якщо використовувати спеціальний ніж, підготовка овоча займе значно менше часу.
- У високій та широкій каструлі змішуємо всі підготовлені овочі. Додаємо олію, лавровий лист, цукор, сіль, перець. Ретельно перемішуємо чистими руками і залишаємо на одну годину.
- Після настоювання ставимо каструлю на плиту. Готуємо 15 хвилин на слабкому вогні, періодично перемішуючи. За 2 хвилини до завершення готування додаємо оцет.
- Розкладаємо готовий салат у банки та закриваємо їх. Витримуємо при кімнатній температурі від 24 до 48 годин, після чого переставляємо у прохолодне місце.
Додаткова порада:
Для надання салату особливої соковитості та пікантності, можна додати помідори. Для додаткової гостроти збільшіть кількість часнику або додайте гострий перець. Смачного!