Салат з сьомгою, авокадо та грейпфрутом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 фіолетова цибулина
- 130 г листків салату
- половина або 3/4 одного грейпфруту
- половина авокадо
- 70 г копченої або слабосолоної сьомги
- 50 мл бальзамічного оцту
- 2 ч.л. меду
- 2 ч.л. тертої цедри апельсину
- 2 ч.л. оливкової олії
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У невеликій мисці змішайте мед з рослинною олією та тертою цедрою, розмішайте виделкою. Додайте бальзамічний оцет, підсоліть та поперчіть за смаком, і знову розмішайте виделкою.
- Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку та наріжте м'якоть тонкими кружечками. Сьомгу наріжте тонкими смужками. Грейпфрут очистіть від шкірки, ретельно видаліть плівку з кожної часточки.
- Листки салату як слід промийте та просушіть на серветці або паперовому рушнику. На порційні тарілки викладіть листки салату, зверху покладіть шматочки сьомги та авокадо.
- Прикрасьте кожну порцію салату грейпфрутом та полийте раніше підготовленим соусом. Подавайте відразу після приготування. Смачного!
Цей салат не тільки чудово смакує, але й має багато корисних властивостей. Грейпфрут забезпечує організм вітаміном С, авокадо - здоровими жирами та клітковиною, а сьомга - високоякісними білками та Омега-3 жирними кислотами. Такий салат стане чудовим вибором для тих, хто піклується про своє здоров'я та смакові відчуття. Спробуйте його сьогодні!