Салат з сьомгою, авокадо та грейпфрутом

Салат з сьомгою, авокадо та грейпфрутом
3.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 фіолетова цибулина
  • 130 г листків салату
  • половина або 3/4 одного грейпфруту
  • половина авокадо
  • 70 г копченої або слабосолоної сьомги
  • 50 мл бальзамічного оцту
  • 2 ч.л. меду
  • 2 ч.л. тертої цедри апельсину
  • 2 ч.л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У невеликій мисці змішайте мед з рослинною олією та тертою цедрою, розмішайте виделкою. Додайте бальзамічний оцет, підсоліть та поперчіть за смаком, і знову розмішайте виделкою.
  2. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку та наріжте м'якоть тонкими кружечками. Сьомгу наріжте тонкими смужками. Грейпфрут очистіть від шкірки, ретельно видаліть плівку з кожної часточки.
  3. Листки салату як слід промийте та просушіть на серветці або паперовому рушнику. На порційні тарілки викладіть листки салату, зверху покладіть шматочки сьомги та авокадо.
  4. Прикрасьте кожну порцію салату грейпфрутом та полийте раніше підготовленим соусом. Подавайте відразу після приготування. Смачного!

Цей салат не тільки чудово смакує, але й має багато корисних властивостей. Грейпфрут забезпечує організм вітаміном С, авокадо - здоровими жирами та клітковиною, а сьомга - високоякісними білками та Омега-3 жирними кислотами. Такий салат стане чудовим вибором для тих, хто піклується про своє здоров'я та смакові відчуття. Спробуйте його сьогодні!