Олів'є з маринованими огірками
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г вареної ковбаси або вареної курки
- 4 картоплини
- 1 банка консервованого горошку (приблизно 400 г)
- 4 яйця
- 4 маринованих огірка
- 1 цибулина
- 1 невелике кисле яблуко - за бажанням
- 1 морква
- зелень - для прикраси
- майонез за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- В каструлю покласти яйця, залити їх багатою кількістю води та поставити на вогонь. Картоплю та моркву промити, опустити в каструлю з яйцями одразу після закипання води.
- Через 10 хвилин після повторного закипання перекласти яйця в миску з холодною водою та залишити їх охолоджуватись. Якщо ви використовуєте курку - потрібно заздалегідь зварити її в киплячій підсоленій воді та охолодити.
- Картоплю з морквою варити 20-30 хвилин після готовності яєць (тобто 30-35 хвилин взагалі). Перекласти варені овочі на тарілку та охолодити. Очистити варену картоплю та моркву від шкірки, нарізати картоплю середніми кубиками, а моркву - дрібніше.
- Цибулю очистити, нарізати дрібними шматочками, покласти на сито та ошпарити окропом. Варені яйця очистити від шкаралупи та нарізати кубиками. Злити рідину з консервованого горошку, мариновані огірки нарізати півкружечками або кубиками.
- Ковбасу нарізати приблизно такими ж шматочками, як і картоплю, курку можна розібрати руками на волокна. Якщо ви використовуєте яблуко - його потрібно очистити від шкірки та серцевини й нарізати такими ж кубиками, як і моркву.
- Поєднати в одній мисці картоплю, моркву, ошпарену цибулю, горошок, ковбасу/курку, яблуко, підсолити за смаком та заправити майонезом. Подавати салат до столу можна одразу після приготування.
А тепер давайте додамо трохи цікавого! Цей салат "Літній блюз" не лише чудово пасує на літній стіл, але має історію, пов'язану з музикою. Легенда каже, що саму назву салату запозичено від відомої композиції джазового виконавця, яка мелодійно передає літній настрій і свіжість інгредієнтів у цієї страві. Кожен, хто спробує салат "Літній блюз," навіть у найспекотнішу пору, буде перенесений в світ легкої джазової мелодії, занурений в атмосферу радощі та безтурботності літніх днів. Тож додайте трохи музичного настрою у своє меню з цим освіжаючим салатом "Літній блюз"!