Олів'є з маринованими огірками

Олів'є з маринованими огірками
3.8
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г вареної ковбаси або вареної курки
  • 4 картоплини
  • 1 банка консервованого горошку (приблизно 400 г)
  • 4 яйця
  • 4 маринованих огірка
  • 1 цибулина
  • 1 невелике кисле яблуко - за бажанням
  • 1 морква
  • зелень - для прикраси
  • майонез за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. В каструлю покласти яйця, залити їх багатою кількістю води та поставити на вогонь. Картоплю та моркву промити, опустити в каструлю з яйцями одразу після закипання води.
  2. Через 10 хвилин після повторного закипання перекласти яйця в миску з холодною водою та залишити їх охолоджуватись. Якщо ви використовуєте курку - потрібно заздалегідь зварити її в киплячій підсоленій воді та охолодити.
  3. Картоплю з морквою варити 20-30 хвилин після готовності яєць (тобто 30-35 хвилин взагалі). Перекласти варені овочі на тарілку та охолодити. Очистити варену картоплю та моркву від шкірки, нарізати картоплю середніми кубиками, а моркву - дрібніше.
  4. Цибулю очистити, нарізати дрібними шматочками, покласти на сито та ошпарити окропом. Варені яйця очистити від шкаралупи та нарізати кубиками. Злити рідину з консервованого горошку, мариновані огірки нарізати півкружечками або кубиками.
  5. Ковбасу нарізати приблизно такими ж шматочками, як і картоплю, курку можна розібрати руками на волокна. Якщо ви використовуєте яблуко - його потрібно очистити від шкірки та серцевини й нарізати такими ж кубиками, як і моркву.
  6. Поєднати в одній мисці картоплю, моркву, ошпарену цибулю, горошок, ковбасу/курку, яблуко, підсолити за смаком та заправити майонезом. Подавати салат до столу можна одразу після приготування.

А тепер давайте додамо трохи цікавого! Цей салат "Літній блюз" не лише чудово пасує на літній стіл, але має історію, пов'язану з музикою. Легенда каже, що саму назву салату запозичено від відомої композиції джазового виконавця, яка мелодійно передає літній настрій і свіжість інгредієнтів у цієї страві. Кожен, хто спробує салат "Літній блюз," навіть у найспекотнішу пору, буде перенесений в світ легкої джазової мелодії, занурений в атмосферу радощі та безтурботності літніх днів. Тож додайте трохи музичного настрою у своє меню з цим освіжаючим салатом "Літній блюз"!