Салат з шинкою, куркою та апельсином - рецепт для святкового столу
Кухня
Інгредієнти:
- 1 великий або 2 середніх апельсина
- 4 яйця
- 2 огірки
- 300 гр копченого курячого філе
- 150 гр шинки
- 120 мл класичного йогурту без фруктових наповнювачів
- жменя мигдалю (близько 40 гр)
- кілька листків салату
- 2 ст. оливкової олії
- 1 ст. гірчиці
- 1 ст. прованських трав
- 1 ч. л. лимонного соку
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця покласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Варити після закипання протягом 10 хвилин, зняти з вогню, злити окріп і залити холодною водою.
- Шинку та куряче філе порізати кубиками або соломкою.
- Огірки вимити та порізати невеликими кубиками однакового розміру.
- Очистити яйця від шкаралупи і відокремити жовтки від білків. Білки натерти на тертці або нарізати ножем на дуже дрібні шматочки.
- Жовтки розтерти з оливковою олією вилкою до однорідності. Влити лимонний сік, всипати сіль, перець та прованські трави, знову перетерти.
- З'єднати в салатниці подрібнену шинку, огірки, жовткову заправку, білки, посолити на смак і перемішати.
- В окремій ємності з'єднати гірчицю з йогуртом та розмішати до однорідного кольору.
- Апельсини очистити від шкірки, м'якуш очистити від плівок і дрібно порізати ножем. Горіхи подрібнити ножем та злегка обсмажити на сухій сковороді.
- Викласти салат на блюдо, покрити його подрібненою куркою, апельсинами та змастити йогуртним соусом. Посипати салат подрібненими горіхами та відправити на півгодини-годину в холодильник.
- Через вказаний час можна виймати салат із шинкою та апельсинами з холодильника і подавати до столу. Смачного!
Цей салат не тільки дуже смачний, але й корисний. Він містить в собі багато білка і вітаміну С, що сприяє зміцненню імунітету і захисту від застуди. Крім того, гірчиця має протизапальні властивості і може допомогти зменшити ризик розвитку захворювань серця і судин. Оригінальний смак салату з шинкою, куркою та апельсином точно приємно здивує гостей на будь-якому святковому заході!