Рецепт салату на Великдень
Кухня
Інгредієнти:
- 1 невелика куряча грудка (близько 500 гр)
- 3 яйця
- 2 помідори
- 150 гр твердого сиру
- 1 цибулина
- 1 картоплина
- 100 гр майонезу
- 1 морква
- 3 ст. панірувальних сухарів
- 2 ст. рослинного масла
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Часник очистити і пропустити через часникодавку, з'єднати з 30-40 гр майонезу в одній ємності і розмішати.
- Накрити кришкою майонезний соус і поставити в холодильник на час приготування листкового салату до Великодня.
- У каструлю скласти яйця, залити їх великою кількістю холодної води та поставити на вогонь.
- Після закипання води опустити в неї очищену від шкірки картоплю і знову довести до кипіння. Приблизно через 10 хвилин після повторного закипання перекласти варені яйця в миску з холодною водою і залишити до охолодження.
- Картоплю варити ще 15-20 хвилин при слабкому кипінні. Потім вийняти її на тарілку і залишити остигати. Куряче філе відокремити від кісток, шкіри, промити і опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою, варити м'ясо до готовності 20-25 хвилин після закипання.
- Варене філе остудити і нарізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, моркву очистити і натерти на крупній тертці. На сковороду розігріти приблизно 3-4 ст. рослинної олії і викласти подрібнену цибулю, прожарити її на слабкому вогні до золотистого кольору (3-5 хвилин).
- Потім додати ще ложку рослинної олії, всипати моркву та обсмажувати овочі, помішуючи, до м'якості та золотистого кольору близько 2-3 хвилин. Додати в сковороду варене м'ясо і перемішати, готувати ще 2-3 хвилини, посолити, поперчити та зняти з вогню.
- Охолоджені яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Картоплю також натерти на крупній тертці, з'єднати її з тертим сиром та часниковим соусом, приготованим на самому початку. Помідори вимити і порізати тонкими кружальцями, залишити два найбільші для прикрашання.
- Поставити на дно великої плоскої тарілки салатне кільце або бляшанку з-під консервованої кукурудзи 0,5 л (попередньо зрізати у неї дно і кришку).
- Укласти Великодній салат шарами в наступному порядку: смажені морква з цибулею та м'ясом, тонкий шар майонезу, терті яйця, майонез, помідори, майонез, картопляно-сирна суміш (залишити від кожного шару трохи для верху салату).
- Обережно зняти через верх салатне кільце або банку, викласти гіркою в тій же черговості продукти, що залишилися, промазуючи їх невеликою кількістю майонезу. Надати верхівці салату округлу форму.
- Змастити боки і поверхню салату у вигляді Великодньої паски майонезом, що залишився, обсипати боки панірувальними сухарями і прикрасити верхівку літерами з помідора, шматочками сиру, зеленої цибулі і моркви. Листковий салат до Великодня буде смачнішим, якщо дати йому настоятися в холодильнику 4-6 годин перед подачею. Смачного!
Цей рецепт салату на Великдень - не тільки смачний, але й красивий. Для його приготування можна використовувати різноманітні інгредієнти та експериментувати з їхнім поєднанням.
Є багато версій цього салату, і вони відрізняютьсяу. Наприклад, в деяких рецептах додають огірки, а в інших - гриби. Але основні інгредієнти, такі як куряче філе, яйця, картопля, морква, сир та майонез, є однаковими.