Рецепт салату на Великдень

Рецепт салату на Великдень
3.3
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 невелика куряча грудка (близько 500 гр)
  • 3 яйця
  • 2 помідори
  • 150 гр твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 1 картоплина
  • 100 гр майонезу
  • 1 морква
  • 3 ст. панірувальних сухарів
  • 2 ст. рослинного масла
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Часник очистити і пропустити через часникодавку, з'єднати з 30-40 гр майонезу в одній ємності і розмішати.
  2. Накрити кришкою майонезний соус і поставити в холодильник на час приготування листкового салату до Великодня.
  3. У каструлю скласти яйця, залити їх великою кількістю холодної води та поставити на вогонь.
  4. Після закипання води опустити в неї очищену від шкірки картоплю і знову довести до кипіння. Приблизно через 10 хвилин після повторного закипання перекласти варені яйця в миску з холодною водою і залишити до охолодження.
  5. Картоплю варити ще 15-20 хвилин при слабкому кипінні. Потім вийняти її на тарілку і залишити остигати. Куряче філе відокремити від кісток, шкіри, промити і опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою, варити м'ясо до готовності 20-25 хвилин після закипання.
  6. Варене філе остудити і нарізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, моркву очистити і натерти на крупній тертці. На сковороду розігріти приблизно 3-4 ст. рослинної олії і викласти подрібнену цибулю, прожарити її на слабкому вогні до золотистого кольору (3-5 хвилин).
  7. Потім додати ще ложку рослинної олії, всипати моркву та обсмажувати овочі, помішуючи, до м'якості та золотистого кольору близько 2-3 хвилин. Додати в сковороду варене м'ясо і перемішати, готувати ще 2-3 хвилини, посолити, поперчити та зняти з вогню.
  8. Охолоджені яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці. Картоплю також натерти на крупній тертці, з'єднати її з тертим сиром та часниковим соусом, приготованим на самому початку. Помідори вимити і порізати тонкими кружальцями, залишити два найбільші для прикрашання.
  9. Поставити на дно великої плоскої тарілки салатне кільце або бляшанку з-під консервованої кукурудзи 0,5 л (попередньо зрізати у неї дно і кришку).
  10. Укласти Великодній салат шарами в наступному порядку: смажені морква з цибулею та м'ясом, тонкий шар майонезу, терті яйця, майонез, помідори, майонез, картопляно-сирна суміш (залишити від кожного шару трохи для верху салату).
  11. Обережно зняти через верх салатне кільце або банку, викласти гіркою в тій же черговості продукти, що залишилися, промазуючи їх невеликою кількістю майонезу. Надати верхівці салату округлу форму.
  12. Змастити боки і поверхню салату у вигляді Великодньої паски майонезом, що залишився, обсипати боки панірувальними сухарями і прикрасити верхівку літерами з помідора, шматочками сиру, зеленої цибулі і моркви. Листковий салат до Великодня буде смачнішим, якщо дати йому настоятися в холодильнику 4-6 годин перед подачею. Смачного!

Цей рецепт салату на Великдень - не тільки смачний, але й красивий. Для його приготування можна використовувати різноманітні інгредієнти та експериментувати з їхнім поєднанням.

Є багато версій цього салату, і вони відрізняютьсяу. Наприклад, в деяких рецептах додають огірки, а в інших - гриби. Але основні інгредієнти, такі як куряче філе, яйця, картопля, морква, сир та майонез, є однаковими.