Салат з м'яса та цибулі в маринаді: простий та смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг свинини
- 3 великі цибулини
- кілька гілочок петрушки
- Маринад для салату з м'яса з цибулею:
- 9 ст. винного оцту
- 5 ст. рослинного масла
- 50 мл чистої води
- 3 ст. цукру (з гіркою)
- 1,5 ч.л. солі
- пів-ч.л. чорного меленого перцю
- червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити близько 1,5 л води, додати цибулину (зняти шкірку та зробити хрестоподібний надріз), 1 ч.л. солі, лавровий лист, пару горошин чорного перцю та розмішати. Покласти в підсолену воду, промиту свинину і довести до кипіння. Варити м'ясо на салат приблизно 1 хвилину при слабкому кипінні.
- Через вказаний час зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до охолодження. Вийняти м'ясо з бульйону, обсушити його паперовим рушником і нарізати соломкою (товщина близько 1 см). Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями, петрушку промити, обсушити і дрібно нарізати.
- Скласти шарами м'ясо з цибулею в миску або салатницю, пересипаючи шар петрушкою. Теплу воду змішати з сіллю, цукром і розмішати до повного розчинення. Влити винний оцет, олію, всипати мелений перець і розмішати, залити отриманим маринадом м'ясо з цибулею, накрити кришкою і відправити в холодильник.
- Салат з м'яса з цибулею повинен маринуватись у холоді не менше 10 годин. При цьому його потрібно перемішати щонайменше 3-4 рази. Вийняти готову страву із холодильника, перемішати, розкласти по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Салат із м'яса та цибулі в маринаді - це ідеальний варіант для святкового столу або просто для вечері з родиною. Цей салат має неповторний смак завдяки м'ясу, яке просочується смаком маринаду, та свіжим ароматом петрушки. Крім того, цей рецепт досить простий у приготуванні, і його можна зробити зі звичайних продуктів, які можна знайти у кожному магазині. Салат із м'яса та цибулі в маринаді - це відмінний варіант, якщо ви шукаєте смачний та легкий рецепт для своєї родини чи гостей.