Маринована капуста "Провансаль"

Маринована капуста "Провансаль"
3.5
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 540 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 1 зубчик часнику

Маринад для капусти "Провансаль":

  • 100 мл чистої води
  • 75 мл рослинної олії
  • 60 гр цукру
  • 3 ст. оцту 9%
  • 1 ст. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи або порізати тонкою соломкою.
  2. Болгарський перець вимити, очистити від насіння та нарізати соломкою.
  3. Часник очистити і натерти на тертці або пропустити через часникодавку.
  4. Приготувати маринад для капусти Провансаль: з'єднати в невеликій мисці сіль з цукром, залити гарячою водою і розмішати до повного розчинення сухого залишку.
  5. Після повного охолодження води додати до неї олію, оцет і розмішати.
  6. У великій каструлі поєднати і перемішати капусту з болгарським перцем, часником, морквою.
  7. Залити овочевий салат холодним маринадом, добре перемішати і накрити тарілкою трохи меншого діаметру, ніж діаметр каструлі.
  8. Поставити зверху тарілки гніт 1,5 кг і поставити у холодильник.
  9. Маринована капуста Провансаль повинна настоятись у холодильнику не менше 4-5 годин. Через вказаний час можна вийняти каструлю з холодильника та подавати салат на закуску до основних страв.
  10. Зберігається капустяний салат у холодильнику, у щільно закритій скляній банці (бажано обполоснути її окропом перед тим, як покласти в неї капусту). Смачного!

Цей рецепт маринованої капусти "Провансаль" є ідеальним варіантом для тих, хто хоче швидко та легко приготувати закуску для гостей або просто для сімейного обіду. Він також може бути гарним додатком до страв з м'ясом, які часто готують на вечерю.

Хоча маринована капуста зазвичай пов'язується з зимовими стравами, такими як борщ, цей рецепт можна приготувати протягом всього року. Він ідеально підходить для літньої кухні та барбекю.