Маринована капуста "Провансаль"
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг капусти
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 1 зубчик часнику
Маринад для капусти "Провансаль":
- 100 мл чистої води
- 75 мл рослинної олії
- 60 гр цукру
- 3 ст. оцту 9%
- 1 ст. солі
Рецепт приготування страви:
- Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи або порізати тонкою соломкою.
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння та нарізати соломкою.
- Часник очистити і натерти на тертці або пропустити через часникодавку.
- Приготувати маринад для капусти Провансаль: з'єднати в невеликій мисці сіль з цукром, залити гарячою водою і розмішати до повного розчинення сухого залишку.
- Після повного охолодження води додати до неї олію, оцет і розмішати.
- У великій каструлі поєднати і перемішати капусту з болгарським перцем, часником, морквою.
- Залити овочевий салат холодним маринадом, добре перемішати і накрити тарілкою трохи меншого діаметру, ніж діаметр каструлі.
- Поставити зверху тарілки гніт 1,5 кг і поставити у холодильник.
- Маринована капуста Провансаль повинна настоятись у холодильнику не менше 4-5 годин. Через вказаний час можна вийняти каструлю з холодильника та подавати салат на закуску до основних страв.
- Зберігається капустяний салат у холодильнику, у щільно закритій скляній банці (бажано обполоснути її окропом перед тим, як покласти в неї капусту). Смачного!
Цей рецепт маринованої капусти "Провансаль" є ідеальним варіантом для тих, хто хоче швидко та легко приготувати закуску для гостей або просто для сімейного обіду. Він також може бути гарним додатком до страв з м'ясом, які часто готують на вечерю.
Хоча маринована капуста зазвичай пов'язується з зимовими стравами, такими як борщ, цей рецепт можна приготувати протягом всього року. Він ідеально підходить для літньої кухні та барбекю.