Рецепт салату Цезарь з сьомгою

Рецепт салату Цезарь з сьомгою
5.0
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр слабосоленої сьомги
  • 250 гр помідорів чері
  • 150 гр пармезану (можна замінити іншим сортом твердого сиру)
  • 150 гр білого хліба або 100 гр сухариків
  • 1 болгарський перець
  • 50 гр оливок або маслин - за бажанням
  • 1 зубчик часнику (для сухариків)
  • невеликий пучок листя салату

Соус для салату Цезар із сьомгою:

  • 3 яйця
  • 100 мл рослинної олії
  • 2 ст. лимонного соку
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Листя салату промити і скласти в миску, залити крижаною водою і залишити на півгодини в холодильнику (не обов'язково).
  2. Завдяки цій процедурі салат буде довше залишатися свіжим і хрустким. Злити воду та просушити листя серветками.
  3. Яйця для соусу покласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання варити яйця до готовності протягом 10 хвилин і зняти каструлю з вогню.
  4. Злити гарячу воду і залити яйця холодною водою, залишити ще кілька хвилин до повного остигання.
  5. Хліб порізати дрібними кубиками однакового розміру, зубчик часнику очистити та розрізати вздовж на 3 пластини.
  6. На сковороду влити декілька ложок олії та розігріти на середньому вогні. Просмажити часник на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, помішуючи та прибрати зі сковороди.
  7. У часникове масло скласти подрібнений хліб і обсмажити його на середньому вогні, помішуючи, до золотистої скориночки.
  8. Зняти сковороду з вогню та залишити остигати. Помідори чері вимити, розрізати навпіл.
  9. Болгарський перець вимити, видалити плодоніжку, насіння та нарізати м'якоть соломкою.
  10. Сьомгу нарізати невеликими кубиками або брусочками однакового розміру. Сир натерти на крупній тертці та скласти на окрему тарілку.
  11. Викласти на тарілку порване листя салату, в окремій мисці змішати сьомгу з болгарським перцем, помідорами, злегка посолити і поперчити, перемішати.
  12. Викласти отриману суміш на листя салату, зверху викласти сухарики та покрити всю страву тертим сиром.
  13. Очистити яйця від шкаралупи, відокремити жовтки від білків і ретельно розім'яти вилкою.
  14. Додати гірчицю та розтерти суміш до однорідності. Потім влити лимонний сік  і знову розтерти.
  15. Влити олію, посолити, поперчити і розтерти вилкою до однорідної консистенції.
  16. Часник очистити, пропустити через часникодавку і змішати з соусом, полити ним готовий салат.
  17. Цезар із сьомгою бажано подавати до столу відразу після приготування. Смачного!

Цей рецепт салату Цезарь з сьомгою можна варіювати, додавши до нього інші овочі або фрукти за своїм смаком. Наприклад, додавши кукурудзу, огірки або авокадо. Також, замість слабосоленої сьомги можна використовувати інші види риби, наприклад, тунець або лосось. Салат Цезарь з сьомгою - це ідеальна страва для будь-якої вечері з друзями та рідними.