Салат з курячих шлунків по-корейськи: простий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячих шлунків
- 2 цибулини
- 100 мл оцту 6% (або 70 мл оцту 9% та 2 ст.л. води)
- 1 морква
- 75 мл рослинної олії
- 1 ст. соєвого соусу
- 1 лавровий лист
- 2 горошини чорного перцю
- 1 ч. л. меленого коріандру
- 1 ч. л. червоного меленого перцю (без гірки)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячі шлунки ретельно вимити і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Після закипання додати лавровий лист з горошинами перцю і варити протягом півгодини до готовності.
- Злити бульйон, а курячі шлунки повністю остудити.
- Тим часом цибулю очистити і нарізати півкільцями, скласти в миску і залити оцтом. Залишити цибулю маринуватися на 20-25 хвилин при кімнатній температурі, потім відкинути на друшляк і дати стекти всій рідині.
- Моркву очистити та натерти на тертці для корейської моркви.
- Курячі шлунки порізати тонкими шматочками і з'єднати з морквою та цибулею в одній салатниці, додати сіль, перець, коріандр, соєвий соус і перемішати.
- Рослинну олію влити в невеликиу каструлю і поставити на вогонь. Відразу після початку кипіння зняти ємність з плити і залити розпеченим маслом салат із курячих шлунків, ретельно перемішати, щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник.
- Салат із курячих шлунків по-корейськи повинен настоятися в холодильнику не менше 6 годин (краще близько 10). Вийняти готову страву із холодильника, перемішати, розкласти по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Цей салат по-корейськи може бути гарним доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Він має яскравий, пікантний смак і просто тане у роті. Цілий ряд інгредієнтів, які використовуються в цьому рецепті, мають багато корисних властивостей для здоров'я, таких як антиоксиданти та вітаміни.