Салат з курячих шлунків по-корейськи: простий рецепт

Салат з курячих шлунків по-корейськи: простий рецепт
5.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячих шлунків
  • 2 цибулини
  • 100 мл оцту 6% (або 70 мл оцту 9% та 2 ст.л. води)
  • 1 морква
  • 75 мл рослинної олії
  • 1 ст. соєвого соусу
  • 1 лавровий лист
  • 2 горошини чорного перцю
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. червоного меленого перцю (без гірки)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячі шлунки ретельно вимити і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Після закипання додати лавровий лист з горошинами перцю і варити протягом півгодини до готовності.
  2. Злити бульйон, а курячі шлунки повністю остудити.
  3. Тим часом цибулю очистити і нарізати півкільцями, скласти в миску і залити оцтом. Залишити цибулю маринуватися на 20-25 хвилин при кімнатній температурі, потім відкинути на друшляк і дати стекти всій рідині.
  4. Моркву очистити та натерти на тертці для корейської моркви.
  5. Курячі шлунки порізати тонкими шматочками і з'єднати з морквою та цибулею в одній салатниці, додати сіль, перець, коріандр, соєвий соус і перемішати.
  6. Рослинну олію влити в невеликиу каструлю і поставити на вогонь. Відразу після початку кипіння зняти ємність з плити і залити розпеченим маслом салат із курячих шлунків, ретельно перемішати, щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник.
  7. Салат із курячих шлунків по-корейськи повинен настоятися в холодильнику не менше 6 годин (краще близько 10). Вийняти готову страву із холодильника, перемішати, розкласти по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Цей салат по-корейськи може бути гарним доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Він має яскравий, пікантний смак і просто тане у роті. Цілий ряд інгредієнтів, які використовуються в цьому рецепті, мають багато корисних властивостей для здоров'я, таких як антиоксиданти та вітаміни.