Рецепт салату з куркою та авокадо

Рецепт салату з куркою та авокадо
3.6
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 шт курячого філе (близько 200 гр кожне)
  • 3 середніх авокадо
  • 400 гр помідорів чері
  • 400 гр консервованої червоної квасолі або 300 гр стручкової квасолі
  • 1 фіолетова цибулина
  • близько 100 гр листя салату
  • 2 ст. оливкової олії (можна замінити будь-якою рослинною)
  • 20 гр свіжої кінзи або петрушки
  • 1-1,5 ч. л. меленого кмину
  • пів-ч.л. меленого червоного перцю
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Соус для салату з авокадо та куркою:

  • 100 мл оливкової олії
  • 2 ст. лимонного соку
  • 2 перепелині яйця
  • 2 ч. л. гірчиці
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кожне куряче філе  промити і обсушити паперовим рушником або серветками.
  2. У невеликій ємності змішати оливкову олію з меленим кмином, червоним меленим перцем і змастити отриманою сумішшю куряче філе з усіх боків.
  3. Розігріти гриль або антипригарну сковороду і просмажити курку до рум'яності з усіх боків (близько 3 хвилини на кожну сторону при сильному вогні).
  4. Тим часом вимити помідори чері та розрізати їх навпіл.
  5. Вмочити помідори в соус, що залишився, і викласти на сковороду або гриль разом з курячим філе.
  6. Смажити помідори із м'ясом під кришкою приблизно 5 хвилин на невеликому вогні.
  7. Тим часом вимити авокадо, розрізати навпіл, видалити кісточку і порізати м'якоть невеликими скибочками.
  8. Салат промити і дрібно порвати руками, фіолетову цибулю очистити і порізати тонкими четвертинками.
  9. Кінзу промити і дрібно нашаткувати ножем. Поєднати в мисці всю зелень, цибулю, салат і перемішати.
  10. Стручкову квасолю потрібно промити, видалити хвостики і обсмажити в олії на слабкому вогні, помішуючи, до готовності.
  11. В окрему миску розбити 2 перепелині яйця, додати гірчицю, лимонний сік, масло і швидко збивати вилкою доти, поки соус не стане повністю однорідним і прийме приємну кремову консистенцію.
  12. Заправити отриманим соусом зелений салат, перемішати та викласти його на велику плоску тарілку.
  13. Злити зайву рідину з квасолі та викласти її (або смажену стручкову квасолю) поверх овочевого салату. Куряче філе нарізати невеликими шматочками (не обов'язково) і викласти зверху на салат із помідорами.
  14. Подавати теплий салат із куркою та авокадо до столу відразу після приготування. Смачного!

Цей салат - не тільки смачна та корисна страва, але й дуже ефектно виглядає на столі. Її яскраві кольори та привабливість візуально залучать ваших гостей та додадуть святкової атмосфери до будь-якого заходу. Крім того, цей салат дуже варіативний: ви можете замінити куряче філе на креветки або лосось, або ж додати до нього свіжі ягоди або горіхи для більш насиченого смаку. Не соромтеся експериментувати зі складом та приправами, щоб створити свій унікальний рецепт цього чудового салату з куркою та авокадо.