Салат "Пасхальне яйце": рецепт з курячим філе та овочами

Салат "Пасхальне яйце": рецепт з курячим філе та овочами
3.7
(14)
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр курячого філе (або 250 гр вареної ковбаси)
  • 300 гр картоплі
  • 5 яєць
  • 150 гр моркви
  • 1 цибуля-порей (тільки біла частина) або 1 середня цибулина
  • майонез - за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити фольгою і скласти туди вимиту картоплю, не очищаючи її від шкірки.
  2. Запекти картоплю до готовності протягом 45 хвилин за вказаної температури, потім повністю остудити.
  3. Для приготування пасхального салату можна замінити запечену картоплю, вареною.
  4. В окремій каструлі закип'ятити близько 1 л води, посолити і опустити промите філе.
  5. Варити куряче м'ясо до готовності приблизно 20-25 хвилин при слабкому кипінні.
  6. Потім вийняти м'ясо на тарілку та остудити. Порізати філе чи ковбасу невеликими кубиками однакового розміру.
  7. Яйця залити холодною водою і поставити на вогонь, після закипання трохи зменшити його так, щоб вода ледве кипіла.
  8. Варити яйця близько 10 хвилин до готовності, злити окріп і залити їх холодною водою, залишити до повного охолодження.
  9. Відокремити білки від жовтків, натерти їх на дрібній тертці, розкласти по різних тарілках.
  10. Картоплю очистити від шкірки та натерти на дрібній тертці.
  11. Цибулю порізати тонкими півкільцями, ріпчасту цибулину потрібно порізати тонкими четвертинками.
  12. На сковороді розігріти 2-3 ст. рослинної олії, викласти подрібнену цибулю і просмажити її до легкого золотистого кольору протягом 2-3 хвилин на невеликому вогні. Тим часом очистити моркву та натерти її на тертці.
  13. Додати терту моркву до смаженої цибулі на сковороду та готувати овочі на середньому вогні ще 3-4 хвилини, помішуючи.
  14. Зняти сковороду з вогню та залишити остигати. На велику плоску тарілку нанести дуже тонкий шар майонезу формою яйця (це необов'язково).
  15. Викласти на плоску тарілку терту картоплю, надати їй форму яйця, посолити та поперчити, змастити шаром майонезу. Зверху викласти подрібнене куряче філе або ковбасу, при необхідності злегка посолити, змастити майонезом.
  16. Покрити курку тертими жовтками, посолити, змастити майонезом, викласти засмажку з овочів.
  17. Змастити поверхню всього салату майонезом та обсипати його тертими білками. Прикрасити салат Пасхальне яйце можна вирізаними фігурками із болгарського перцю та зеленню.
  18. Листковий салат буде смачнішим, якщо залишити його перед подачею на пару годин у холодильнику. Смачного!

Якщо ви хочете зробити цей салат більш коисним, можете замінити майонез на йогурт або сметану. Також, замість курячого філе можна використовувати інші види м'яса, такі як свининна або яловичина. Крім того, додавання зелені до салату може допомогти зробити його свіжішим та смачнішим.

Не забувайте про декорування! Ви можете використовувати різноманітні прикраси, щоб зробити свій салат більш привабливим. Наприклад, ви можете використовувати зелень, ягоди або фрукти, щоб створити гарні візерунки на поверхні салату. Крім того, ви можете вирізати птахів, квіти або інші фігурки з овочів та фруктів, щоб зробити свій салат ще більш оригінальним.