Салат з селерою, курячою грудкою та яблуками

Салат з селерою, курячою грудкою та яблуками
4.1
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 400 г
  • яйця – 2 шт.
  • яблуко – 0,5 шт.
  • стебла селери – 2 шт.
  • зелена цибуля – кілька пір'я
  • грецькі горіхи – 50 г
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • мелений перець, сіль
  • сметана або майонез

Рецепт приготування:

  1. Відваріть курячу грудку до готовності, очистіть від кісток та наріжте невеликими шматочками.
  2. Стебла селери наріжте невеликими шматочками.
  3. Очистіть яблуко від насіння і шкірки, наріжте середніми кубиками. Перекладіть в глибоку ємність і полийте лимонним соком, щоб під час зберігання при кімнатній температурі фрукт не потемнів.
  4. Відваріть яйця, очистіть і наріжте брусочками.
  5. Дрібно наріжте пера зеленої цибулі.
  6. Ядра горіхів дрібно наріжте за допомогою ножа.
  7. Змішайте всі інгредієнти в глибокій ємності. Заправте сметаною або майонезом, поперчіть і посоліть за смаком.
  8. Дайте салату настоятися протягом 15 хвилин, потім подавайте до столу.

Додаткові поради:

Спробуйте подати салат порційно, прикрасивши його скибочками яблука і грецькими горіхами. Це додасть страві особливу естетику та вишуканість. Також можна додати трохи свіжої зелені для більш яскравого смаку та аромату.