Салат з селерою, курячою грудкою та яблуками
Кухня
Інгредієнти:
- куряча грудка – 400 г
- яйця – 2 шт.
- яблуко – 0,5 шт.
- стебла селери – 2 шт.
- зелена цибуля – кілька пір'я
- грецькі горіхи – 50 г
- лимонний сік – 2 ст. л.
- мелений перець, сіль
- сметана або майонез
Рецепт приготування:
- Відваріть курячу грудку до готовності, очистіть від кісток та наріжте невеликими шматочками.
- Стебла селери наріжте невеликими шматочками.
- Очистіть яблуко від насіння і шкірки, наріжте середніми кубиками. Перекладіть в глибоку ємність і полийте лимонним соком, щоб під час зберігання при кімнатній температурі фрукт не потемнів.
- Відваріть яйця, очистіть і наріжте брусочками.
- Дрібно наріжте пера зеленої цибулі.
- Ядра горіхів дрібно наріжте за допомогою ножа.
- Змішайте всі інгредієнти в глибокій ємності. Заправте сметаною або майонезом, поперчіть і посоліть за смаком.
- Дайте салату настоятися протягом 15 хвилин, потім подавайте до столу.
Додаткові поради:
Спробуйте подати салат порційно, прикрасивши його скибочками яблука і грецькими горіхами. Це додасть страві особливу естетику та вишуканість. Також можна додати трохи свіжої зелені для більш яскравого смаку та аромату.