Салат із нутом

Салат із нутом
4.1
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • нут – 100 г
  • перець болгарський – 2 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • приправа каррі – 2 ст.л.
  • соняшникова олія
  • мелена асафетида – 2 ч.л.
  • адигейський сир – 200 г
  • мелений перець, сіль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Нут замочуємо у воді на кілька годин  (краще на всю ніч).
  2. Розігріваємо дві сковороди, наливаємо однакову кількість соняшникової олії.
  3. Асафетиду та мелену приправу каррі ділимо на дві однакові частини та обсмажуємо протягом двох хвилин.
  4. Очищаємо від насіння болгарський перець та видаляємо перегородки. Ріжемо кубиками і обсмажуємо в сковороді до готовності.
  5. Обсмажуємо нарізаний кубиками адигейський сир в одній сковороді зі спеціями до появи рум'яної скоринки. Сир потрібно перевертати дуже обережно, оскільки на сковороді він стане дуже м'яким.
  6. Нут варимо протягом 40 хвилин з щіпкою солі до готовності.
  7. Промиті помідори нарізаємо середніми кубиками.
  8. Всі компоненти змішуємо у глибокій салатниці, перемішуємо та подаємо до столу.

Доповнення:

Цей салат не тільки смачний, але й дуже корисний. Нут багатий на білки та волокна, що сприяє здоровому травленню. Адигейський сир додає ніжність і м'якість страві, а також є джерелом кальцію. Спеції, такі як каррі та асафетида, не лише покращують смак, але й мають протизапальні властивості. Ви можете варіювати інгредієнти за своїм смаком, додавши, наприклад, зелень або оливки.