Салат із нутом
Кухня
Інгредієнти:
- нут – 100 г
- перець болгарський – 2 шт.
- помідори – 3 шт.
- приправа каррі – 2 ст.л.
- соняшникова олія
- мелена асафетида – 2 ч.л.
- адигейський сир – 200 г
- мелений перець, сіль – за смаком
Рецепт приготування:
- Нут замочуємо у воді на кілька годин (краще на всю ніч).
- Розігріваємо дві сковороди, наливаємо однакову кількість соняшникової олії.
- Асафетиду та мелену приправу каррі ділимо на дві однакові частини та обсмажуємо протягом двох хвилин.
- Очищаємо від насіння болгарський перець та видаляємо перегородки. Ріжемо кубиками і обсмажуємо в сковороді до готовності.
- Обсмажуємо нарізаний кубиками адигейський сир в одній сковороді зі спеціями до появи рум'яної скоринки. Сир потрібно перевертати дуже обережно, оскільки на сковороді він стане дуже м'яким.
- Нут варимо протягом 40 хвилин з щіпкою солі до готовності.
- Промиті помідори нарізаємо середніми кубиками.
- Всі компоненти змішуємо у глибокій салатниці, перемішуємо та подаємо до столу.
Доповнення:
Цей салат не тільки смачний, але й дуже корисний. Нут багатий на білки та волокна, що сприяє здоровому травленню. Адигейський сир додає ніжність і м'якість страві, а також є джерелом кальцію. Спеції, такі як каррі та асафетида, не лише покращують смак, але й мають протизапальні властивості. Ви можете варіювати інгредієнти за своїм смаком, додавши, наприклад, зелень або оливки.