Салат з оселедцем
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г філе оселедця (слабосоленого)
- 3 яйця
- 1 червона цибулина
- пучок салатних листків
- 50 мл оливкової олії
- 1 ст. л. 9% оцту
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ч. л. французької гірчиці, у зернах (необов'язково)
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця покласти у каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і варити яйця до готовності приблизно 10 хвилин. Потім злити кип'яток, залити яйця холодною водою і залишити до повного остигання.
- Цибулю очистити, нарізати тонкими напівкільцями і покласти у друшляк. Залити цибулю окропом і залишити остигати.
- Філе оселедця очистити від шкіри та кісток, нарізати невеликими шматочками. Листки салату промити та порвати руками.
- У окремій мисці змішати оливкову олію (можна замінити будь-якою рослинною олією) з гірчицею та оцтом, збити виделкою до однорідної консистенції.
- Яйця очистити від шкаралупи і нарізати невеликими шматочками. Поєднати у одній салатниці оселедець, варені яйця, листки салату, цибулю і заправку, ретельно перемішати, посолити за смаком.
- Подавати до столу салат з оселедцем можна одразу після приготування, бажано прикрасити салат французькою гірчицею.