Салат з оселедцем

Салат з оселедцем
3.8
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г філе оселедця (слабосоленого)
  • 3 яйця
  • 1 червона цибулина
  • пучок салатних листків
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. 9% оцту
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. французької гірчиці, у зернах (необов'язково)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця покласти у каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і варити яйця до готовності приблизно 10 хвилин. Потім злити кип'яток, залити яйця холодною водою і залишити до повного остигання.
  2. Цибулю очистити, нарізати тонкими напівкільцями і покласти у друшляк. Залити цибулю окропом і залишити остигати.
  3. Філе оселедця очистити від шкіри та кісток, нарізати невеликими шматочками. Листки салату промити та порвати руками.
  4. У окремій мисці змішати оливкову олію (можна замінити будь-якою рослинною олією) з гірчицею та оцтом, збити виделкою до однорідної консистенції.
  5. Яйця очистити від шкаралупи і нарізати невеликими шматочками. Поєднати у одній салатниці оселедець, варені яйця, листки салату, цибулю і заправку, ретельно перемішати, посолити за смаком.
  6. Подавати до столу салат з оселедцем можна одразу після приготування, бажано прикрасити салат французькою гірчицею.