Салат "Ананас" з горіхами
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г картоплі
- 5 яєць
- 200 г шинки
- 200 г консервованих ананасів
- 1 цибулина
- 1 невелике яблуко (кисле)
- 1 ч.л. лимонного соку
- сіль за смаком
- волоські горіхи та зелена цибуля для прикраси салату "Ананас"
Рецепт приготування:
- У каструлю покладіть яйця, залийте їх великою кількістю холодної води і поставте на вогонь. Після закипання опустіть в киплячу воду картоплю і доведіть до кипіння.
- Варіть яйця близько 10 хвилин, потім перекладіть їх в миску з холодною водою і залиште остигати. Картоплю варіть до м'якості ще 20-30 хвилин. Потім злийте окроп і дайте картоплі повністю остудитися.
- Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками, покладіть в сито і залийте окропом. Дайте охолонути. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на великій тертці, покладіть на сито, змішайте з лимонним соком і відтисніть зайвий сок.
- Шинку наріжте соломкою, ананаси поріжте малими кубиками. Яйця очистіть від шкаралупи і натріть на великій тертці, картоплю очистіть від шкірки і також натріть на великій тертці.
- Покладіть салат "Ананас" шарами у такій послідовності (надавайте кожному шару овальну форму): картопля, посоліть, поперчіть, змастіть майонезом, цибуля, сіль, перець, половина шинки, змастіть майонезом, половина яблука, половина варених яєць, посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
- Потім викладіть половину ананасів, залишок картоплі, сіль, перець, майонез, цибулю що залишилась, посоліть, поперчіть, залишок шинки, майонез, яблуко, ананаси, яйця, сіль, перець. Змастіть весь салат майонезом, надайте йому потрібну форму, прикрасьте горіхами і пучком зеленої цибулі.
- Перед подачею залиште салат "Ананас" принаймні на 4 години в холодильнику. Вийміть страву з холодильника і подавайте до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Ананаси є плодами тропічної рослини, які символізують гостинність і радість. У салаті "Ананас" вони додають свіжості і екзотичного смаку, роблячи цю страву по-справжньому неповторною. Спробуйте створити цей салат на святковому заході і порадуйте своїх гостей!