Салат "Мімоза" з картоплею
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 картоплини
- 2 моркви
- 250 г консервованої скумбрії (або будь-якої іншої риби)
- ½ цибулини
- майонез за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Покладіть яйця у каструлю, залийте холодною водою та поставте на вогонь. Після закипання, опустіть у киплячу воду моркву та картоплю, варіть їх близько 10 хвилин.
- Перекладіть яйця у окрему миску або каструлю з холодною водою і залиште протягом декількох хвилин, щоб повністю охолодилися. Також вийміть овочі з води після готовності через 20-30 хвилин.
- Очистіть яйця, розділіть білки та жовтки. Натріть білки на тертці, а жовтки розітріть виделкою. Картоплю та моркву очистіть від шкірки, натріть окремо на тертці та розкладіть по різним тарілкам.
- Цибулю очистіть і наріжте дрібними шматочками. Покладіть її в сито, залийте кип'ятком і дайте повністю стекти всій воді. Відкрийте консервовану рибу та розітріть її виделкою.
- Викладіть шар риби у салатник, змастіть майонезом та покрийте ошпареною цибулею. Посипте тертими білками, змастіть майонезом, а потім викладіть моркву і знову змастіть майонезом.
- Покрийте салат тертою картоплею, добре змастіть майонезом та прикрасьте розтертими жовтками. За бажанням, салат "Мімоза" з картоплею можна складати не у салатник, а у форму для салату.
- Покрийте готовий салат харчовою плівкою або кришкою та поставте в холодильник для просочення принаймні на 2 години. При подачі можна прикрасити готовий салат "Мімоза" з картоплею свіжою зеленню. Смачного!
Цікавий факт:
Салат "Мімоза" походить від назви квітки "мімоза", яка символізує жіночість та ніжність. Назва салату була обрана через подібність його складових до яскравих пелюсток мімози. Цей салат був одним з найпопулярніших страв кухні нашіх батьків та залишається улюбленим додатком до святкових столів досі.