Салат з квасолею та грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г печериць або гливи
- 150 г сушеної квасолі
- 1 велика цибулина
- 2 яйця
- оливкова олія (можна замінити соняшниковою)
- трави та приправи - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Квасолю бажано заздалегідь замочити в 2 склянках холодної води та залишити на ніч при кімнатній температурі.
- Потім злити воду, залити квасолю свіжою водою та поставити на вогонь. Після закипання знизити вогонь так, щоб вода ледь кипіла, і варити квасолю близько 50 хвилин до м'якості.
- Тим часом добре промити гриби та нарізати їх невеликими шматочками, приблизно однакового розміру. Очистити цибулю і нарізати її тонкими четвертинками.
- На сковороді розігріти 2-3 ложки рослинної олії, додати цибулю і обсмажувати її близько 5-7 хвилин на слабкому вогні до золотистого кольору.
- Додати до цибулі подрібнені гриби, збільшити вогонь до середнього та смажити, помішуючи, приблизно 15 хвилин (гливи смажити 20-25 хвилин). В кінці посолити та поперчити гриби з цибулею за смаком.
- Квасолю викласти на друшляк та дати повністю охолонути. Яйця покласти в окрему каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь, варити протягом 10 хвилин до готовності.
- Зварені яйця перекласти в каструлю з льодяною водою та залишити до повного охолодження. Потім очистити їх від шкаралупи та натерти на великій тертці.
- Об'єднати в одній мисці або салатниці всі інгредієнти, додати спеції або приправи, заправити рослинною олією та перемішати. Готовий салат з квасолею та грибами подавати до столу одразу після приготування. Смачного!
Доповнення:
Квасоля - це цінний продукт, багатий білком та клітковиною. Вона також містить велику кількість вітамінів і мінералів, таких як залізо, магній та фолієва кислота. Гриби, у свою чергу, додають салату аромату і текстури. Їх смажений смак прекрасно поєднується з ніжною квасолею та яєчними нотками. Салат з квасолею та грибами - чудовий вибір для вегетаріанців та всіх, хто любить легкі та ситні страви. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь смаком та користю цього салату для вашого організму!