Салат "Червона шапочка"
Кухня
Інгредієнти:
- 1 куряче філе
- 4 яйця
- 1 яблуко
- 1 болгарський перець (маринований)
- 1 морква
- 1 цибулина
- 100 г майонезу (найкраще домашнього)
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлі довести до кипіння воду, підсолити її і опустити в неї промите куряче філе. Варити протягом 20-30 хвилин після закипання. Вийняти м'ясо на тарілку, охолодити і розібрати на дрібні волокна.
- Очистити цибулю і нарізати тонкими часточками, залити окропом і розмішати, залишити на 10-15 хвилин. Потім злити воду і просушити цибулю на серветці.
- Залити яйця холодною водою і поставити на вогонь. Варити протягом 10 хвилин. Потім натерти три з них на великій тертці.
- Очистити моркву і натерти на середній або дрібній тертці, яблука очистити від шкірки і насіння, натерти на великій тертці. Нарізати маринований болгарський перець тонкими кружечками (для прикраси), а невелику його частину нарізати кубиками.
- Змішати яблуко з морквою і 2 столовими ложками майонезу. У окремій мисці перемішати натерті яйця з цибулею і 2 ложками майонезу. У третій мисці змішати курку з подрібненим болгарським перцем і 2 ложками майонезу.
- Напівкруглу салатницю застелити харчовою плівкою, викласти яблучно-морквяний шар і розровняти. Потім викласти курку з перцем, ущільнити і покрити сумішшю варених яєць з цибулею.
- Акуратно перевернути салат разом з плівкою на велику тарілку, а потім зняти плівку. Четверте яйце розділити на жовток і білок, останній натерти на великій тертці, а жовток розтерти виделкою на крихти.
- З'єднати розтертий жовток з невеликою кількістю майонезу (маса має легко модельоватися). Прикрасити салат кружечками болгарського перцю і обсипати тертим білком.
- Зверху "шапки" покласти шарик з жовтка і легко посипати його тертим білком. Подавати салат "Красна шапочка" можна одразу після приготування. Смачного!
Цікаві факти:
- В українській кухні салати часто використовуються як страви, що прикрашають святковий стіл.
- Уявіть, що ви можете створювати свої власні дизайни для салатів! Експериментуйте з формами, кольорами і композиціями, щоб надати страві особливості та святковості.
- Варіацією на цей рецепт може бути заміна курячого філе на мариновану креветку або тунець для отримання смакових поєднань. Ви можете експериментувати з різними інгредієнтами, щоб зробити салат унікальним для себе.
- Подача страви також має важливе значення. Салат "Червона шапочка" виглядає чудово на святковому столі, а його яскраві кольори привертають увагу гостей. Не забудьте про естетику та насолоджуйтесь красою страви, перш ніж скуштувати її!