Салат "Їжачок"

Салат "Їжачок"
4.2
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 1 банка консервованого горошку (400 г)
  • 5 яєць
  • 150 г майонезу
  • 150 г твердого сиру
  • 80-100 г маслин без кісточок
  • кілька листків салату
  • 2 зубчики часнику
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте курячі філе та опустіть їх в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть при слабкому кипінні протягом приблизно 30 хвилин, доки філе не буде готове. Потім перекладіть м'ясо на тарілку й залиште охолонути.
  2. Покладіть яйця в окрему каструлю, залийте холодною водою й поставте на вогонь. Варіть яйця протягом 10 хвилин після закипання, після чого злийте окроп та залийте яйця холодною водою. Залиште до повного охолодження.
  3. З'єднайте у одній мисці дрібно нарізану варену курку, консервований горошок, розтерті жовтки варених яєць (білки натріть на великій тертці та відкладіть), подрібнений зубчик часнику, заправте майонезом (100 г) та перемішайте.
  4. На велику плоску тарілку викладіть кілька листків салату, зверху покладіть увесь салат і надайте йому форму тулуба їжачка. З'єднайте натерті білки з натертим сиром, додайте подрібнений зубчик часнику та майонез, що залишився.
  5. Рівномірно покрийте салат з усіх боків отриманою сирною сумішшю та прикрасьте його голками (розріжте кожну маслинку вздовж на 6-8 дольок), очима та носиком з маслин.
  6. Салат "Їжачок" повинен настоятися в холодильнику протягом не менше 2 годин перед подачею на стіл. При подачі прикрасьте салат маринованим грибочком, помідоркою або на свій смак. Смачного!

Салат "Їжачок" - це не тільки смачна, але й надзвичайно приваблива страва. Його оригінальне оформлення робить його чудовим варіантом для будь-якого святкування або зустрічі з друзями. Додайте свою творчість і зробіть цей салат центром уваги на вашому наступному застіллі! Салат "Їжачок" - це справжній шедевр смаку і дизайну.