Салат з мідіями та креветками
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г креветок
- 150 г мідій
- 1 червона цибулина
- 1 морква
- 6 помідорів чері (або 1 великий помідор)
- невеликий пучок салатних листків
- сіль за смаком
Соус для салату:
- 50 г класичного йогурту (без наповнювачів та добавок)
- 1 ч.л. майонезу
- 0,5 ч.л. лимонного соку
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Розморозьте креветки та мідії, а потім очистіть креветки від голови, панциря та ніжок. Очистіть часник та розріжте кожен зубчик на 2-3 частини.
- Налийте на сковорідку 2-3 ст.л. рослинної олії, додайте часник та розігрійте на помірному вогні до золотистого кольору (приблизно 2-3 хвилини), помішуючи лопаткою.
- Потім видаліть часник з олії (він більше не знадобиться) і додайте креветки на сковорідку. Смажте креветки на середньому вогні до рум'яності, помішуючи їх лопаткою (близько хвилини).
- Додайте мідії, посоліть та поперчіть за смаком і через півхвилини зніміть сковорідку з вогню, залиште охолодитися. Очистіть моркву та натріть її на тертці для корейської моркви (або просто наріжте тонкою соломкою).
- Цибулю очистіть та наріжте тонкими напівкільцями. М'ясо краба або палички наріжте на невеликі кубики. Промийте помідори та розріжте кожен пополам. Промийте листя салату та розірвіть руками на дрібні шматочки.
- У окремій мисці приготуйте заправку для салату: змішайте майонез з йогуртом та лимонним соком, посоліть, поперчіть, додайте спеції за смаком і добре перемішайте.
- Поєднайте в одній салатниці мідії з креветками, помідорами, крабовими паличками/м'ясом/помідорами черрі, листями салату та цибулею. Заправте отриманий салат йогуртовою заправкою, перемішайте та подавайте до столу. Смачного!
Доповнення:
Морепродукти не тільки смачні, але й дуже корисні для організму. Креветки та мідії містять багато білка, вітамінів та мікроелементів. Вони покращують стан шкіри, зміцнюють імунну систему та сприяють нормалізації кров'яного тиску. Додайте цей смаковитий салат до свого раціону і насолоджуйтесь смаком та користью морепродуктів!