Мімоза з горбушею
Кухня
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої горбуші (вагою близько 320 гр)
- 2-3 картоплини
- 3 яйця
- 1 цибулина
- 100 гр твердого сиру
- 1 середня морква
- майонез - опціонально
- 50 гр вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю вимити й опустити в каструлю з киплячою водою разом із яйцями. Через 10 хвилин вийняти з каструлі яйця й опустити їх у миску з холодною водою Варити картоплю до готовності ще приблизно 20 хвилин (тобто півгодини з моменту закипання).
- Через зазначений час злити воду і залишити картоплю до повного охолодження. Тим часом приготувати інші інгредієнти для салату Мімоза з горбушею.
- Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками, скласти в невелику ємність і залити окропом. Через 2-3 хвилини злити воду з цибулі та просушити її серветкою. Відкрити банку з консервованою горбушею, злити рідину і розім'яти рибу виделкою.
- Моркву очистити та натерти на тертці. Вершкове масло відправити на 10-15 хвилин у морозилку. Очистити яйця від шкаралупи, білки відокремити від жовтків і натерти на крупній тертці, жовтки натерти на дрібній тертці та скласти в окрему ємність. Картоплю почистити і натерти на крупній тертці.
- Салатницю змастити майонезом і викласти терту картоплю. Змастити картоплю майонезом і викласти горбушу, покрити її цибулею. Знову змастити салат майонезом. Вершкове масло дістати з морозилки і натерти на крупній тертці.
- Викласти на майонезний шар терті білки і покрити їх тертим вершковим маслом. Викласти на масло терту моркву і змастити її майонезом, посипати сиром і знову змастити майонезом. Прикрасити готовий салат Мімоза тертими жовтками і відправити в холодильник.
- Мімоза з горбушею має настоятися в холодильнику не менше 2-3 годин. Потім можна вийняти страву з холодильника і подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!