Мімоза з горбушею

Мімоза з горбушею
4.8
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої горбуші (вагою близько 320 гр)
  • 2-3 картоплини
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • 100 гр твердого сиру
  • 1 середня морква
  • майонез - опціонально
  • 50 гр вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю вимити й опустити в каструлю з киплячою водою разом із яйцями. Через 10 хвилин вийняти з каструлі яйця й опустити їх у миску з холодною водою Варити картоплю до готовності ще приблизно 20 хвилин (тобто півгодини з моменту закипання).
  2. Через зазначений час злити воду і залишити картоплю до повного охолодження. Тим часом приготувати інші інгредієнти для салату Мімоза з горбушею.
  3. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками, скласти в невелику ємність і залити окропом. Через 2-3 хвилини злити воду з цибулі та просушити її серветкою. Відкрити банку з консервованою горбушею, злити рідину і розім'яти рибу виделкою.
  4. Моркву очистити та натерти на тертці. Вершкове масло відправити на 10-15 хвилин у морозилку. Очистити яйця від шкаралупи, білки відокремити від жовтків і натерти на крупній тертці, жовтки натерти на дрібній тертці та скласти в окрему ємність. Картоплю почистити і натерти на крупній тертці.
  5. Салатницю змастити майонезом і викласти терту картоплю. Змастити картоплю майонезом і викласти горбушу, покрити її цибулею. Знову змастити салат майонезом. Вершкове масло дістати з морозилки і натерти на крупній тертці.
  6. Викласти на майонезний шар терті білки і покрити їх тертим вершковим маслом. Викласти на масло терту моркву і змастити її майонезом, посипати сиром і знову змастити майонезом. Прикрасити готовий салат Мімоза тертими жовтками і відправити в холодильник.
  7. Мімоза з горбушею має настоятися в холодильнику не менше 2-3 годин. Потім можна вийняти страву з холодильника і подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!