Салат з гарбуза
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр гарбуза
- 300 гр помідорів чері
- 4 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. винного оцту
- невеликий пучок руколи
- невеликий пучок зеленої цибулі та кінзи (або петрушки)
- сіль, червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Розігріти духовку до 200С. Гарбуз очистити від насіння і шкірки, нарізати м'якоть кубиками стороною 3-4 см. Викласти гарбуз у форму для запікання, скропити його 2 столовими ложками оливкової олії, посипати сіллю з перцем і відправити в розігріту духовку.
- Запікати гарбуз для салату близько 15 хвилин. Помідори чері та зелену цибулю вимити, цибулю подрібнити, а помідори порізати на половинки. Викласти до гарбуза зелену цибулю і помідори чері, знову відправити в духовку.
- Запікати овочі для салату ще 15-20 хвилин до м'якості гарбуза. Вийняти форму з духовки і перекласти її вміст у салатницю. Руколу і кінзу промити, дрібно нарізати ножем або порвати руками.
- Додати зелень до салату, заправити його двома ложками маслинової олії та оцтом, посолити й поперчити за смаком, перемішати. Салат із гарбуза бажано подавати до столу одразу після приготування. Смачного!
Один із цікавих фактів про гарбуз: гарбузове насіння є джерелом багатьох корисних речовин, таких як антиоксиданти, мінерали та рослинні олії. Воно може підтримувати здоров'я серця, покращувати шкіру і підтримувати імунну систему. Додайте деяке підпалене гарбузове насіння у свій салат для більшої користі та хрускоту!