Салат з гарбуза

Салат з гарбуза
4.6
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр гарбуза
  • 300 гр помідорів чері
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. винного оцту
  • невеликий пучок руколи
  • невеликий пучок зеленої цибулі та кінзи (або петрушки)
  • сіль, червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Розігріти духовку до 200С. Гарбуз очистити від насіння і шкірки, нарізати м'якоть кубиками стороною 3-4 см. Викласти гарбуз у форму для запікання, скропити його 2 столовими ложками оливкової олії, посипати сіллю з перцем і відправити в розігріту духовку.
  2. Запікати гарбуз для салату близько 15 хвилин. Помідори чері та зелену цибулю вимити, цибулю подрібнити, а помідори порізати на половинки. Викласти до гарбуза зелену цибулю і помідори чері, знову відправити в духовку.
  3. Запікати овочі для салату ще 15-20 хвилин до м'якості гарбуза. Вийняти форму з духовки і перекласти її вміст у салатницю. Руколу і кінзу промити, дрібно нарізати ножем або порвати руками.
  4. Додати зелень до салату, заправити його двома ложками маслинової олії та оцтом, посолити й поперчити за смаком, перемішати. Салат із гарбуза бажано подавати до столу одразу після приготування. Смачного!

Один із цікавих фактів про гарбуз: гарбузове насіння є джерелом багатьох корисних речовин, таких як антиоксиданти, мінерали та рослинні олії. Воно може підтримувати здоров'я серця, покращувати шкіру і підтримувати імунну систему. Додайте деяке підпалене гарбузове насіння у свій салат для більшої користі та хрускоту!