Салат з мідіями та кальмарами

Салат з мідіями та кальмарами
5.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г кальмарів
  • 200 г мідій
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • майонез за смаком
  • 50 мл оцту 9%
  • 50 мл чистої води
  • ½ ч. л. цукру
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулину та наріжте її тонкими напівкільцями. Змішайте оцет з водою, цукром та щіпкою солі, замаринуйте цибулю в цій суміші та залиште протягом 15 хвилин.
  2. Покладіть яйця в каструлю, залийте холодною водою повністю та поставте каструлю на вогонь. Варіть яйця 10 хвилин після закипання, потім повністю остудіть їх у холодній воді, очистіть від шкаралупи та наріжте дрібними кубиками.
  3. Кальмари повністю розморозьте, видаліть плівку та хрящову пластину, опустіть тушки в киплячу підсолену воду та варіть до готовності протягом хвилини (не довше!) після закипання.
  4. Вийміть кальмарів з киплячої води і дайте їм охолонути. Поріжте їх напівкільцями або четвертинками. Відіжміть цибулю від маринаду.
  5. Розморозьте мідії, трохи посмажте їх в невеликій кількості рослинної або вершкової олії на середньому вогні (1-2 хвилини). Перекладіть смажені мідії на паперовий рушник або серветки, щоб позбутися від зайвої олії.
  6. Об'єднайте в одній салатниці кальмари, мідії, варені яйця, цибулю, підсоліть за смаком та заправте майонезом. За бажанням, до салату можна додати свіжий кріп або петрушку.
  7. Ретельно перемішайте салат і подавайте до столу одразу після приготування. Смачного!

Чудово підійде цей салат для святкового столу або як легкий перекус на вечерю. Морепродукти - джерело корисних мікроелементів та незамінних амінокислот. Вони мають приємний смак і додають особливий шарм до будь-якої страві. Залучіть сім'ю та друзів до готування, і ваше свято стане незабутнім!