Салат з мідіями та кальмарами
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г кальмарів
- 200 г мідій
- 3 яйця
- 1 цибулина
- майонез за смаком
- 50 мл оцту 9%
- 50 мл чистої води
- ½ ч. л. цукру
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулину та наріжте її тонкими напівкільцями. Змішайте оцет з водою, цукром та щіпкою солі, замаринуйте цибулю в цій суміші та залиште протягом 15 хвилин.
- Покладіть яйця в каструлю, залийте холодною водою повністю та поставте каструлю на вогонь. Варіть яйця 10 хвилин після закипання, потім повністю остудіть їх у холодній воді, очистіть від шкаралупи та наріжте дрібними кубиками.
- Кальмари повністю розморозьте, видаліть плівку та хрящову пластину, опустіть тушки в киплячу підсолену воду та варіть до готовності протягом хвилини (не довше!) після закипання.
- Вийміть кальмарів з киплячої води і дайте їм охолонути. Поріжте їх напівкільцями або четвертинками. Відіжміть цибулю від маринаду.
- Розморозьте мідії, трохи посмажте їх в невеликій кількості рослинної або вершкової олії на середньому вогні (1-2 хвилини). Перекладіть смажені мідії на паперовий рушник або серветки, щоб позбутися від зайвої олії.
- Об'єднайте в одній салатниці кальмари, мідії, варені яйця, цибулю, підсоліть за смаком та заправте майонезом. За бажанням, до салату можна додати свіжий кріп або петрушку.
- Ретельно перемішайте салат і подавайте до столу одразу після приготування. Смачного!
Чудово підійде цей салат для святкового столу або як легкий перекус на вечерю. Морепродукти - джерело корисних мікроелементів та незамінних амінокислот. Вони мають приємний смак і додають особливий шарм до будь-якої страві. Залучіть сім'ю та друзів до готування, і ваше свято стане незабутнім!