Корейський салат з кальмарів

Корейський салат з кальмарів
3.8
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг кальмарів
  • 0,5 кг морквини по-корейськи
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1,5 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. кунжуту
  • пів ч.л. меленого червоного перцю
  • 1/4 ч.л. меленого чорнорго перцю
  • 1/5 ч.л. лимонної кислоти
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кальмарів розморозити та промити під струменем теплої води. У каструлі закип'ятити та підсолити воду. Опустити в каструлю кальмари і проварити їх протягом 1,5-2 хвилин після закипання.
  2. Відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. У невеликій ємності з'єднати всі спеції (крім солі), влити соєвий соус і ретельно перемішати. Часник почистити і розчавити в часникодавці.
  3. Остиглі кальмари порізати соломкою і скласти в миску. Додати до кальмарів корейську моркву, часник, суміш спецій, сіль за смаком і ретельно перемішати. Накрити миску харчовою плівкою або кришкою, відправити її в холодильник.
  4. Корейський салат із кальмарів має настоятися в холодильнику не менше 2 годин. Через зазначений час можна вийняти миску з холодильника і подати салат із кальмарів по-корейськи до столу. Смачного!

Корейці відомі своєю гостинністю та любов'ю до смачної їжі. У їхній культурі їжа є не просто засобом насолоди, а справжнім мистецтвом. Корейські салати відомі своїм різноманіттям смаків і неймовірним поєднанням інгредієнтів. Спробуйте цей салат із кальмарів і дайте своїм смаковим рецепторам нові відчуття!