Гастрономічна симфонія: Рецепт салату "Гніздо глухаря"

Гастрономічна симфонія: Рецепт салату "Гніздо глухаря"
4.2
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 картоплини
  • 3 яйця
  • 200 гр курячого філе
  • 200 гр консервованих печериць
  • 100 гр плавленого сиру (можна замінити твердим сиром)
  • 50 гр шинки
  • майонез опціонально
  • 1-2 зубчики часнику
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити воду й опустити туди куряче філе та яйця. Через 10 хвилин вийняти яйця з киплячої води й опустити в миску з холодною водою, дати їм повністю охолонути. Картоплю очистити і порізати дуже тонкою соломкою (бажано використовувати тертку для корейської моркви).
  2. На пательні розігріти близько 50 мл рослинної олії та викласти картоплю. Обсмажити картоплю до рум'яності на середньо-сильному вогні протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Ближче до кінця посолити картоплю за смаком. Готову картоплю перекласти на тарілку, застелене паперовими рушниками, дати вбратися зайвому жиру.
  3. Через 25 хвилин після закипання води вийняти з каструлі куряче філе і дати йому повністю охолонути. Тим часом очистити яйця від шкаралупи та відокремити жовтки від білків, і те, і інше натерти на великій тертці та розкласти по різних ємностях. Шинку порізати тонкою соломкою. Печериці ретельно вимити і порізати тонкими скибочками.
  4. Приготувати яйця для гнізда Глухаря. Плавлений сир натерти на крупній тертці (твердий сир натерти на дрібній тертці). Кріп промити, обсушити та нашаткувати, часник почистити та пропустити через часникодавку. З'єднати в мисці тертий сир, кріп, терті жовтки, часник і перемішати. З отриманої маси сформувати невеликі яйця (розміром із перепелині).
  5. Підмішати до сирної маси майонез (маса має залишатися в'язкою і пружною) і ретельно перемішати. Дно великої тарілки застелити салатним листям. В окремій мисці з'єднати всі інгредієнти для салату, заправити майонезом і ретельно перемішати.
  6. Обережно перевернути вміст миски на листя салату і надати масі форму гнізда. Покрити поверхню і боки салату картоплею і прикрасити салат сирними яйцями. Залишити салат Гніздо глухаря на 4-6 годин у холодильнику для просочення. Вийняти страву з холодильника і подавати до столу. Смачного!

Салат Гніздо глухаря - це не тільки смачна страва, а й витвір кулінарного мистецтва. Він привертає увагу своєю незвичайною формою, нагадуючи насправді гніздо глухаря з натуральних матеріалів. Цей салат стане головною прикрасою будь-якого святкового столу та вразить усіх своїм виглядом. Крім того, він має багатий смаковий букет, поєднуючи ніжність курячого філе, духмяність печериць та ніжність плавленого сиру. Аромат часнику та кропу надають цілому салату неповторного шарму. Також, салат Гніздо глухаря можна варіювати, додавши до нього свіжі овочі, наприклад, свіжий печериця або мариновану кукурудзу. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтеся унікальним смаком цього витонченого салату!