Салат "Біла ніч"
Кухня
Інгредієнти:
- 350-400 гр свинини/гов'ядини/курятини або язика (на ваш смак)
- 200 гр маринованих печериць
- 2 середні цибулини
- 2 картоплини
- 150 гр твердого сиру
- 1 середня морква
- сметана і майонез - опціонально (у співвідношенні 1:1)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити воду і покласти туди м'ясо, попередньо промивши його під струменем води. Свинину варити близько 2 годин при слабкому кипінні, яловичину в межах півтори години, а куряче філе - близько півгодини. Свинячий язик необхідно варити близько 2 годин, а яловичий - 3 годин.
- Відразу після закінчення варіння необхідно зняти з язиків шкірку під струменем холодної води. Варене м'ясо перекласти на тарілку і залишити остигати. У каструлі закип'ятити воду і покласти туди неочищену картоплю, варити її до готовності близько півгодини.
- Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, розігріти на сковорідці трохи рослинної олії. Обсмажити цибулю протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору і перекласти на окрему тарілку.
- Відкрити банку з консервованими грибами та злити зайву рідину. Порізати печериці на невеликі шматочки. Готову картоплю остудити й очистити від шкірки, натерти на крупній тертці. Сир і очищену моркву натерти на середній тертці. З'єднати в невеликій ємності сметану з майонезом і розмішати до однорідності.
- Скласти салат Біла ніч шарами в такій послідовності. На дно салатниці викласти подрібнені печериці, покрити їх смаженою цибулею і змастити майонезно-сметанним соусом. Викласти терту картоплю і змастити її соусом.
- Наступним шаром викласти терту моркву і змастити її соусом. Остиглу свинину/яловичину/курку/язик порізати дрібними кубиками однакового розміру. Викласти шар м'яса поверх моркви, змастити сметанно-майонезною сумішшю.
- Посипати останній шар салату тертим сиром, змастити соусом, що залишився, і відправити страву в холодильник. Салат Біла ніч має настоятися в холодильнику близько 4 годин.
- Через зазначений час вийняти салатницю з холодильника, прикрасити шматочками лимона або свіжою зеленню. Смачного!