Салат з квасолею та копченою ковбасою
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г консервованої квасолі
- 2-3 помідора
- 150 г варено-копченої або копченої ковбаси
- 2-3 яйця
- невеликий пучок петрушки
- 1 ч.л. лимонного соку
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Квасолю відкиньте на друшляк, залишивши близько 1-2 ст.л. рідини з банки для салату. З'єднайте квасолю з рідиною, в якій вона знаходилась, лимонним соком, посоліть та поперчіть. Залиште її маринуватися протягом 10 хвилин.
- Яйця залийте холодною водою, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Варіть приблизно 10 хвилин після закипання, після чого злийте кип'яток та залийте варені яйця льодяною водою. Залиште їх остигати.
- Помідори вимийте, обсушіть та наріжте кубиками однакового розміру. Ковбасу поріжте кубиками. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте невеликими кубиками.
- Додайте до квасолі ковбасу, яйця, помідори, подрібнену петрушку, посоліть за смаком та перемішайте. Заправте салат з квасолею та копченою ковбасою майонезом та подавайте його до столу відразу після приготування. Смачного!
Цікавий факт:
Квасоля є джерелом багатьох корисних речовин, таких як білки, клітковина та залізо. Вона сприяє покращенню шлунково-кишкового травлення та підтримує здоров'я серця. Крім того, квасоля має властивості, що знижують рівень холестерину в організмі. Додайте цей корисний продукт до свого раціону та насолоджуйтесь смачними стравами!