Салат з квасолею та копченою ковбасою

Салат з квасолею та копченою ковбасою
4.2
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г консервованої квасолі
  • 2-3 помідора
  • 150 г варено-копченої або копченої ковбаси
  • 2-3 яйця
  • невеликий пучок петрушки
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Квасолю відкиньте на друшляк, залишивши близько 1-2 ст.л. рідини з банки для салату. З'єднайте квасолю з рідиною, в якій вона знаходилась, лимонним соком, посоліть та поперчіть. Залиште її маринуватися протягом 10 хвилин.
  2. Яйця залийте холодною водою, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Варіть приблизно 10 хвилин після закипання, після чого злийте кип'яток та залийте варені яйця льодяною водою. Залиште їх остигати.
  3. Помідори вимийте, обсушіть та наріжте кубиками однакового розміру. Ковбасу поріжте кубиками. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте невеликими кубиками.
  4. Додайте до квасолі ковбасу, яйця, помідори, подрібнену петрушку, посоліть за смаком та перемішайте. Заправте салат з квасолею та копченою ковбасою майонезом та подавайте його до столу відразу після приготування. Смачного!

Цікавий факт:

Квасоля є джерелом багатьох корисних речовин, таких як білки, клітковина та залізо. Вона сприяє покращенню шлунково-кишкового травлення та підтримує здоров'я серця. Крім того, квасоля має властивості, що знижують рівень холестерину в організмі. Додайте цей корисний продукт до свого раціону та насолоджуйтесь смачними стравами!