Салат з фунчози з овочами

Салат з фунчози з овочами
3.8
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г рисової локшини
  • 2 болгарських перця (бажано різних кольорів)
  • 2 моркви
  • 1 великий або 2 невеликих огірки
  • приблизно 50 мл соєвого соусу
  • невеликий пучок зелені
  • 2 ч.л. кунжуту (за бажанням)
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 ч.л. оцту 9%
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть моркву та натріть її на тертці для корейської моркви або наріжте дрібно соломкою.
  2. Помийте болгарські перці, видаліть насіння і наріжте м'якуш соломкою.
  3. Огірок також вимийте, наріжте на кружки, а ті, в свою чергу, наріжте соломкою.
  4. Залийте скляну лапшу льодяною водою і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду і одразу залийте лапшу окропом, залиште на 3 хвилини. Через 3 хвилини відкиньте лапшу в ддрушляк, дайте стекти теплій воді і промийте лапшу під холодною водою. Залиште воду стікати.
  5. Тим часом часник очистіть і наріжте якомога дрібніше ножем. На сковороді розігрійте 1 ст.л. рослинної олії, викладіть туди часник з морквою і болгарським перцем, смажте все на середньому вогні близько 3 хвилин, постійно помішуючи лопаткою.
  6. До сковороди додайте всі інші інгредієнти для салату з фунчозою з овочами (соєвий соус можна долити або зменшити за смаком), посоліть, поперчіть і перемішайте. Відправте салат на 20 хвилин настоятися в холодильник. Після цього можна розкласти його по тарілках і подавати.

Цікава інформація:

  • Рисова лапша використовується в азійській кухні вже століттями і володіє особливим смаком і текстурою.
  • Болгарські перці різних кольорів додають салату яскравий вигляд і багато вітамінів.
  • Цей салат чудово підходить для пікніків і літніх вечірок, оскільки легко переноситься і не потребує підігріву.