Салат з фунчози з овочами

Кухня
Інгредієнти:
- 400 г рисової локшини
- 2 болгарських перця (бажано різних кольорів)
- 2 моркви
- 1 великий або 2 невеликих огірки
- приблизно 50 мл соєвого соусу
- невеликий пучок зелені
- 2 ч.л. кунжуту (за бажанням)
- 3-4 зубчики часнику
- 2 ч.л. оцту 9%
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть моркву та натріть її на тертці для корейської моркви або наріжте дрібно соломкою.
- Помийте болгарські перці, видаліть насіння і наріжте м'якуш соломкою.
- Огірок також вимийте, наріжте на кружки, а ті, в свою чергу, наріжте соломкою.
- Залийте скляну лапшу льодяною водою і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду і одразу залийте лапшу окропом, залиште на 3 хвилини. Через 3 хвилини відкиньте лапшу в ддрушляк, дайте стекти теплій воді і промийте лапшу під холодною водою. Залиште воду стікати.
- Тим часом часник очистіть і наріжте якомога дрібніше ножем. На сковороді розігрійте 1 ст.л. рослинної олії, викладіть туди часник з морквою і болгарським перцем, смажте все на середньому вогні близько 3 хвилин, постійно помішуючи лопаткою.
- До сковороди додайте всі інші інгредієнти для салату з фунчозою з овочами (соєвий соус можна долити або зменшити за смаком), посоліть, поперчіть і перемішайте. Відправте салат на 20 хвилин настоятися в холодильник. Після цього можна розкласти його по тарілках і подавати.
Цікава інформація:
- Рисова лапша використовується в азійській кухні вже століттями і володіє особливим смаком і текстурою.
- Болгарські перці різних кольорів додають салату яскравий вигляд і багато вітамінів.
- Цей салат чудово підходить для пікніків і літніх вечірок, оскільки легко переноситься і не потребує підігріву.