Салат із селери з морквою
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г кореня селери
- 1 велике яблуко (сорт Сіміренко або Гренні Сміт)
- 1 морква (приблизно 120-150 г)
- 3-4 ст.л. заправки на смак (сметана/йогурт без наповнювачів/рослинна олія)
- 50 г грецьких горіхів
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1/3 ч.л. цукру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть корінь селери та моркву від шкірки та натріть на крупній тертці (найкраще використовувати тертку для корейської моркви). Покладіть овочі в одну миску або салатницю.
- Мите яблуко розріжте навпіл і видаліть серцевину. Наріжте м'якуш яблука разом з шкіркою соломкою, збризніть лимонним соком і перемішайте.
- Очистіть грецькі горіхи від шкаралупи, обсмажте їх на сухій сковороді і наріжте ножем на дуже дрібні шматочки.
- Об'єднайте всі інгредієнти для салату в одній посудині, додайте сіль, цукор і чорний мелений перець за смаком. Заправити салат можна натуральним йогуртом без фруктових домішок, сметаною невеликої жирності або рослинною олією.
- Сразу після приготування подавайте салат з моркви і селери до столу. Смачного!
Цей салат - чудовий вибір для тих, хто прагне поєднати смак і користь в однієї страві. Він багатий на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, і чудово підходить як легка закуска чи супровід до основної страви. Спробуйте цей чудовий шикарний салат і насолоджуйтеся смаком свіжих інгредієнтів!