Салат "Наречена"
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г копченого курячого філе
- 3 яйця
- 150 г плавленого сиру
- 1 картоплина
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру (за бажанням)
- 50 г оцту 9%
- майонез за смаком
- 1 ч.л. цукру
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Картоплю вимити та опустити в киплячу воду. Після закипання зменшити вогонь і варити 30-40 хвилин до готовності. Потім витягнути картоплю на тарілку і повністю охолодити.
- Яйця залити льодяною водою, поставити на вогонь і варити після закипання 10 хвилин. Потім злити кип'яток, залити яйця холодною водою і залишити до повного охолодження. Охолоджені яйця очистити, розділити на жовтки та білки.
- Цибулю очистити і дрібно нарізати, скласти в невеличку мисочку і замаринувати в суміші уксусу, цукру та 0,5 ч.л. солі. Залишити на 15 хвилин, після чого злити маринад, один раз слабенько промити цибулю водою і просушити на паперовому рушнику.
- Копчену курку (можна використовувати варене філе) нарізати невеликими кубиками і викласти в салатне кільце або на плоску тарілку. Посипати цибулею і покрити майонезом. Можна також встилити тарілку для салату кількома салатними листками, а зверху викласти гіркою салат.
- Копчену курку покрити натертою картоплею, трохи посолити, поперчити і покрити майонезом.
- Жовтки розтерти виделкою, посипати ними картопляний шар. Зверху за бажанням можна одразу посипати натертим сиром. Покрити шар майонезом.
- Покрити весь салат натертими білками, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2-4 години. Витриманий таким чином салат "Наречена" можна подавати до столу. Смачного!
Цей салат "Наречена" з курячим філе стане найкращим вибором для будь-якого святкового обіду чи вечірки. Він поєднує в собі найкращі смаки копченої курочки, ніжної картоплі та яєць. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх гостей справжним смаколиком!