Салат зі свіжих буряків з морквою

Салат зі свіжих буряків з морквою
5.0
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-2 буряки
  • 2 невеликі моркви
  • 2 невеликі огірки (або 1 великий)
  • 0,5 цибулини (бажано фіолетовий)

Соус для салату:

  • 70 мл рослинної (рекомендовано оливкової) олії
  • 2 ст.л. винного оцту
  • 2 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. діжонської гірчиці
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. чорного меленого перцю

Рецепт приготування:

  1. Всі інгредієнти для соусу змішати в мисці і збити виделкою.
  2. Огірок помити, добре висушити та натерти на терці. Потім перекласти натертий огірок на паперовий рушничок, щоб позбавитися від зайвої вологі.
  3. Свіжий буряк та моркву (видалити шкірки з усіх коренеплодів) натерти на великій тертці, змішати з огірком.
  4. Цибулю очистити та порізати напівкільцями, додати до інших інгредієнтів.
  5. Заправити салат зі свіжого буряку з морквою підготовленим раніше соусом, добре перемішати, за необхідності додати сіль та перець за смаком.
  6. Подавати салат на стіл бажано одразу після приготування. Смачного!

Цікавий факт:

Свіжий буряк - відмінне джерело вітамінів та мінералів, які сприяють підтримці здоров'я кісток та підвищенню енергетики. Додайте цей салат до свого раціону, і він обов'язково порадує вас смаком і користю для організму.