Салат зі свіжих буряків з морквою

Кухня
Інгредієнти:
- 1-2 буряки
- 2 невеликі моркви
- 2 невеликі огірки (або 1 великий)
- 0,5 цибулини (бажано фіолетовий)
Соус для салату:
- 70 мл рослинної (рекомендовано оливкової) олії
- 2 ст.л. винного оцту
- 2 ч.л. цукру
- 1 ч.л. діжонської гірчиці
- 0,5 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
Рецепт приготування:
- Всі інгредієнти для соусу змішати в мисці і збити виделкою.
- Огірок помити, добре висушити та натерти на терці. Потім перекласти натертий огірок на паперовий рушничок, щоб позбавитися від зайвої вологі.
- Свіжий буряк та моркву (видалити шкірки з усіх коренеплодів) натерти на великій тертці, змішати з огірком.
- Цибулю очистити та порізати напівкільцями, додати до інших інгредієнтів.
- Заправити салат зі свіжого буряку з морквою підготовленим раніше соусом, добре перемішати, за необхідності додати сіль та перець за смаком.
- Подавати салат на стіл бажано одразу після приготування. Смачного!
Цікавий факт:
Свіжий буряк - відмінне джерело вітамінів та мінералів, які сприяють підтримці здоров'я кісток та підвищенню енергетики. Додайте цей салат до свого раціону, і він обов'язково порадує вас смаком і користю для організму.