Салат з креветками та огірками
Кухня
Інгредієнти:
- банка консервованого горошку (вагою близько 350-400 гр)
- 2 огірки
- 300 гр креветок варено-морожених (без льоду)
- 120-130 мл йогурту без смакових добавок
- пучок кропу
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Креветки вийняти з морозилки та залишити розморожуватися. Тим часом закип'ятити в каструлі воду, посолити її, покласти туди кілька гілочок кропу. Потім додати креветки і знову довести до кипіння.
- Варити креветки приблизно 1-2 хвилини після закипання. Потім відкинути креветки на друшляк і залишити стікати. Коли креветки повністю охолонуть і стечуть, очистити їх від панцира і скласти в салатницю.
- Огірок вимити і порізати тонкою соломкою (або натерти його на тертці для корейської моркви). Кріп промити і нашаткувати, розтерти з дрібкою солі. Відкрити банку з консервованим горошком і відкинути вміст на сито.
- Додати горошок, тертий огірок і кріп у салатницю до креветок. Часник почистити і розчавити в часникодавці. Йогурт з'єднати з часником, сіллю, чорним меленим перцем за смаком і ретельно перемішати.
- У салатниці з'єднати креветки, огірки, горошок, кріп, додати сіль за смаком і ретельно перемішати. Заправити салат із креветками та огірками йогуртовим соусом і перемішати. Смачного!
Креветки є відомим джерелом вітаміну D, який сприяє зміцненню кісток і здоров'ю серця. Також вони містять велику кількість білка та незамінних амінокислот, які корисні для нашого організму. Додавайте креветки до свого раціону і насолоджуйтеся їхнім смачним салатом!