Салат з креветками та огірками

Салат з креветками та огірками
4.7
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • банка консервованого горошку (вагою близько 350-400 гр)
  • 2 огірки
  • 300 гр креветок варено-морожених (без льоду)
  • 120-130 мл йогурту без смакових добавок
  • пучок кропу
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Креветки вийняти з морозилки та залишити розморожуватися. Тим часом закип'ятити в каструлі воду, посолити її, покласти туди кілька гілочок кропу. Потім додати креветки і знову довести до кипіння.
  2. Варити креветки приблизно 1-2 хвилини після закипання. Потім відкинути креветки на друшляк і залишити стікати. Коли креветки повністю охолонуть і стечуть, очистити їх від панцира і скласти в салатницю.
  3. Огірок вимити і порізати тонкою соломкою (або натерти його на тертці для корейської моркви). Кріп промити і нашаткувати, розтерти з дрібкою солі. Відкрити банку з консервованим горошком і відкинути вміст на сито.
  4. Додати горошок, тертий огірок і кріп у салатницю до креветок. Часник почистити і розчавити в часникодавці. Йогурт з'єднати з часником, сіллю, чорним меленим перцем за смаком і ретельно перемішати.
  5. У салатниці з'єднати креветки, огірки, горошок, кріп, додати сіль за смаком і ретельно перемішати. Заправити салат із креветками та огірками йогуртовим соусом і перемішати. Смачного!

Креветки є відомим джерелом вітаміну D, який сприяє зміцненню кісток і здоров'ю серця. Також вони містять велику кількість білка та незамінних амінокислот, які корисні для нашого організму. Додавайте креветки до свого раціону і насолоджуйтеся їхнім смачним салатом!