Салат з копченою куркою та грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 великі помідори
- 300 г свіжих грибів (печериці)
- 200-250 г копченої курки (грудка)
- 150 г твердого сиру
- близько 50 г майонезу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Ретельно промийте і обсушіть печериці, наріжте їх на тонкі кружечки або кубики. Розігрійте декілька ложок рослинного масла на сковороді середньої температури.
- Додайте нарізані гриби до розігрітого масла і смажте на помірному вогні, постійно помішуючи, протягом 15 хвилин.
- Після цього приправте гриби сіллю та перцем за смаком. Зніміть сковороду з вогню і залиште гриби охолоджуватися під кришкою. Промийте помідори, наріжте їх на невеликі кубики, покладіть на друшляк і дайте стекти соку.
- Наріжте копчену грудку на тонкі шматочки і розкладіть їх на дно салатника. Рівномірно покрийте курку майонезом за допомогою ложки. Наступним шаром розкладіть гриби і також покрийте їх майонезом.
- Розподіліть на гриби нарізані помідори, а поверхню салату змастіть залишками майонезу. Сир натріть на дрібній тертці та рівномірно посипте поверхню салату.
- Залиште салат з копченою куркою та грибами на 2-4 години в холодильнику, щоб він пропитався. Вийміть готову страву з холодильника, прикрасьте за вашим смаком і подавайте до столу. Смачного!
Шаровий салат з копченою куркою, грибами та помідорами - це не тільки смачна страва, але і справжнє мистецтво в оформленні столу. Ви можете прикрасити його свіжою зеленню, використовувати різноманітні форми інгредієнтів, щоб створити вражаючі шари. Цей салат стане яскравим акцентом на будь-якому святковому заході або просто звичайному обіді в родинному колі. Спробуйте його приготувати і насолоджуйтесь неповторним смаком та виглядом цієї чудової страви!