Салат з копченою куркою та грибами

Салат з копченою куркою та грибами
4.1
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 великі помідори
  • 300 г свіжих грибів (печериці)
  • 200-250 г копченої курки (грудка)
  • 150 г твердого сиру
  • близько 50 г майонезу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Ретельно промийте і обсушіть печериці, наріжте їх на тонкі кружечки або кубики. Розігрійте декілька ложок рослинного масла на сковороді середньої температури.
  2. Додайте нарізані гриби до розігрітого масла і смажте на помірному вогні, постійно помішуючи, протягом 15 хвилин.
  3. Після цього приправте гриби сіллю та перцем за смаком. Зніміть сковороду з вогню і залиште гриби охолоджуватися під кришкою. Промийте помідори, наріжте їх на невеликі кубики, покладіть на друшляк і дайте стекти соку.
  4. Наріжте копчену грудку на тонкі шматочки і розкладіть їх на дно салатника. Рівномірно покрийте курку майонезом за допомогою ложки. Наступним шаром розкладіть гриби і також покрийте їх майонезом.
  5. Розподіліть на гриби нарізані помідори, а поверхню салату змастіть залишками майонезу. Сир натріть на дрібній тертці та рівномірно посипте поверхню салату.
  6. Залиште салат з копченою куркою та грибами на 2-4 години в холодильнику, щоб він пропитався. Вийміть готову страву з холодильника, прикрасьте за вашим смаком і подавайте до столу. Смачного!

Шаровий салат з копченою куркою, грибами та помідорами - це не тільки смачна страва, але і справжнє мистецтво в оформленні столу. Ви можете прикрасити його свіжою зеленню, використовувати різноманітні форми інгредієнтів, щоб створити вражаючі шари. Цей салат стане яскравим акцентом на будь-якому святковому заході або просто звичайному обіді в родинному колі. Спробуйте його приготувати і насолоджуйтесь неповторним смаком та виглядом цієї чудової страви!