Салат "Соняшник" з печінкою тріски

Салат "Соняшник" з печінкою тріски
3.7
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 картоплини
  • 4 яйця
  • 4 мариновані огірки
  • 300 г тріски (консервованої печінки)
  • 200 г оливок без кісточок
  • 40-50 г чіпсів (найкраще Pringles)
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Залити яйця багатою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Картоплю помити і опустити в киплячу воду разом з яйцями, варити приблизно півгодини до м'якості.
  2. Яйця через 10 хвилин після закипання перекласти в миску з холодною водою і залишити до повного охолодження.
  3. Охолоджені яйця очистити від шкаралупи, відокремити білки і натерти їх на великій тертці. Жовтки розтерти виделкою до стану крихти.
  4. Відкрити банку з печінкою тріски і розтерти печінку виделкою. Мариновані огірки нарізати дрібними кубиками. Зелену цибулю промити і нарізати ножем якомога дрібніше. Варену картоплю охолодити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці.
  5. Викласти на дно салатника натерту картоплю і змастити її майонезом. Посипати зеленим луком, викласти печінку тріски, мариновані огірки і змастити майонезом.
  6. Покрити все натертими білками, змастити майонезом і посипати розтертими жовтками. Прикрасити салат сиром, натертим на дрібній терці, та половинками оливок, нанести сітку з майонезу.
  7. Відправити салат на 2-4 години у холодильник для пропитки. Перед подачею прикрасити салат "Соняшник" з печінкою тріски чіпсами, як на фото. Смачного!

Цей салат не тільки смачний, але й має свою власну унікальну атмосферу. Виглядає яскраво та ефектно на святковому столі, особливо завдяки своїй формі, що нагадує соняшник. Кожен шматочок цього салату зі смаком і ароматом підніме настрій і зробить ваше святкування незабутнім.