Салат "Соняшник" з печінкою тріски
Кухня
Інгредієнти:
- 3 картоплини
- 4 яйця
- 4 мариновані огірки
- 300 г тріски (консервованої печінки)
- 200 г оливок без кісточок
- 40-50 г чіпсів (найкраще Pringles)
- невеликий пучок зеленої цибулі
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Залити яйця багатою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Картоплю помити і опустити в киплячу воду разом з яйцями, варити приблизно півгодини до м'якості.
- Яйця через 10 хвилин після закипання перекласти в миску з холодною водою і залишити до повного охолодження.
- Охолоджені яйця очистити від шкаралупи, відокремити білки і натерти їх на великій тертці. Жовтки розтерти виделкою до стану крихти.
- Відкрити банку з печінкою тріски і розтерти печінку виделкою. Мариновані огірки нарізати дрібними кубиками. Зелену цибулю промити і нарізати ножем якомога дрібніше. Варену картоплю охолодити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці.
- Викласти на дно салатника натерту картоплю і змастити її майонезом. Посипати зеленим луком, викласти печінку тріски, мариновані огірки і змастити майонезом.
- Покрити все натертими білками, змастити майонезом і посипати розтертими жовтками. Прикрасити салат сиром, натертим на дрібній терці, та половинками оливок, нанести сітку з майонезу.
- Відправити салат на 2-4 години у холодильник для пропитки. Перед подачею прикрасити салат "Соняшник" з печінкою тріски чіпсами, як на фото. Смачного!
Цей салат не тільки смачний, але й має свою власну унікальну атмосферу. Виглядає яскраво та ефектно на святковому столі, особливо завдяки своїй формі, що нагадує соняшник. Кожен шматочок цього салату зі смаком і ароматом підніме настрій і зробить ваше святкування незабутнім.