Салат "Перлина"
Кухня
Інгредієнти:
- 1 грейпфрут (можна замінити кислим апельсином)
- 150 г солоної сьомги
- 4 яйця
- 40 г твердого сиру
- 2-3 ст. л. червоної ікри
- 1 перепелине яйце
- кілька оливок (20-30 г) для прикраси
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця залити холодною водою, довести до кипіння і варити приблизно 10 хвилин. Злити окроп та залити варені яйця льодяною водою, залишити на 10-15 хвилин для остигання.
- Тим часом нарізати солону сьомгу на невеликі шматочки. Очистити грейпфрут/апельсин від шкірки, часточки очистити від плівок та нарізати невеликими шматочками.
- Сир натерти на дрібній тертці, оливки нарізати соломкою. Яйця почистити від шкаралупи, розділити на білки і жовтки, останні подрібнити виделкою на крихти, а білки натерти на крупній тертці.
- Розкласти всі інгредієнти по різним тарілкам, додати приблизно 1 ст. л. майонезу до кожного інгредієнту та перемішати.
- На плоску тарілку викласти салат шарами у такій послідовності: половина білків (посолити, поперчити); жовтки (посолити і поперчити); половина сьомги; оливки; інша половина сьомги; сир; злегка змастити все майонезом; апельсини; інша половина білків; майонез (посолити і поперчити).
- Прикрасити готовий салат червоною ікрою, шматочками оливок та вареним перепелиним яйцем, накрити мискою і відправити в холодильник на декілька годин. Просочений салат "Перлина" готовий до подачі.