Салат "Перлина"

Салат "Перлина"
3.8
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 грейпфрут (можна замінити кислим апельсином)
  • 150 г солоної сьомги
  • 4 яйця
  • 40 г твердого сиру
  • 2-3 ст. л. червоної ікри
  • 1 перепелине яйце
  • кілька оливок (20-30 г)  для прикраси
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця залити холодною водою, довести до кипіння і варити приблизно 10 хвилин. Злити окроп та залити варені яйця льодяною водою, залишити на 10-15 хвилин для остигання.
  2. Тим часом нарізати солону сьомгу на невеликі шматочки. Очистити грейпфрут/апельсин від шкірки, часточки очистити від плівок та нарізати невеликими шматочками.
  3. Сир натерти на дрібній тертці, оливки нарізати соломкою. Яйця почистити від шкаралупи, розділити на білки і жовтки, останні подрібнити виделкою на крихти, а білки натерти на крупній тертці.
  4. Розкласти всі інгредієнти по різним тарілкам, додати приблизно 1 ст. л. майонезу до кожного інгредієнту та перемішати.
  5. На плоску тарілку викласти салат шарами у такій послідовності: половина білків (посолити, поперчити); жовтки (посолити і поперчити); половина сьомги; оливки; інша половина сьомги; сир; злегка змастити все майонезом; апельсини; інша половина білків; майонез (посолити і поперчити).
  6. Прикрасити готовий салат червоною ікрою, шматочками оливок та вареним перепелиним яйцем, накрити мискою і відправити в холодильник на декілька годин. Просочений салат "Перлина" готовий до подачі.