Салат "Новорічна хлопавка"

Салат "Новорічна хлопавка"
3.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 середніх картоплин
  • 8 яєць
  • 1 куряче філе
  • 1 цибулина
  • 50 г грецьких горіхів (очищених)
  • 2-3 ст.л. зерен гранату
  • сіль за смаком

Для прикраси салату:

  • 1-2 ст.л. соку буряку
  • 1 морква
  • цибуля-порей
  • зерна гранату
  • декілька гілочок кропу

Рецепт приготування:

  1. Картоплю вимийте та опустіть у киплячу воду, варіть протягом півгодини, поки вона не стане м'якою. Злийте воду, залиште картоплю остигати, потім очистіть її від шкірки і натріть на великій тертці.
  2. Промийте куряче філе і опустіть його в окрему каструлю з киплячою підсоленою водою, варіть протягом 20-30 хвилин на слабкому кипінні до готовності. Подрібніть м'ясо кубиками.
  3. Яйця залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть приблизно 10 хвилин після закипання, потім злийте окроп і залийте яйця холодною водою. Очистіть остиглі яйця від шкаралупи і натріть на великій тертці (5 яєць залиште для прикраси).
  4. Цибулю очистіть, поріжте маленькими кубиками, залийте сумішшю з 2 ст.л. оцту та 2 ч.л. цукру, залиште маринуватися протягом 15 хвилин. Після вказаного часу злийте з цибулі маринад і декілька хвилин просушіть його на рушничку. Горіхи очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте ножем.
  5. На стіл покладіть прямокутний аркуш харчової плівки, викладіть квадратний або прямокутний шар картоплі. Злегка посоліть його, змастіть майонезом, викладіть куряче філе, також посоліть і поперчіть, змастіть майонезом.
  6. Посипте курку нарізаною цибулею, тертими яйцями і змастіть майонезом. Посипте все дрібно нарізаними горіхами, змастіть майонезом і викладіть зерна гранату.
  7. Заверніть все за допомогою плівки в щільний рулет, обмотайте його плівкою і поставте в холодильник принаймні на 4 години. До того часу підготуйте всі інші інгредієнти для прикраси салату.
  8. Розділіть решту 5 яєць на білки та жовтки, натріть білки на великій тертці, а жовтки подрібніть виделкою до стану крихти. Змішайте половину білків з буряковим соком (відіжміть його за допомогою сита або марлі від натертого буряку), залиште в стороні.
  9. Звільніть салат від плівки і добре змастіть майонезом з усіх боків. Розділіть білки, що залишилися, на дві частини і прикрасьте ними боки салату. За допомогою забарвлених білків викладіть діагональні смуги зверху і знизу "хлопавки".
  10. Потім викладіть з обох сторін по одній діагональній смузі з розтертих жовтків, розділіть їх забарвленими білками лінією дрібно нарізаної зелені. Послідовними смугами після жовтків викладіть нарізаний порей і посередині викладіть залишені забарвлені білки.
  11. Прикрасьте готовий салат "Хлопавка" зернами граната, кружечками моркви, кукурудзою, консервованим горошком і т.д. Можна подавати одразу після приготування або дати салату настоятися в холодильнику. Смачного!

Салат "Новорічна хлопавка" - це справжня майстерність кулінарного мистецтва, яка приверне увагу всіх гостей святкового застілля. Його кольорова та креативна подача створює неповторну атмосферу свята. Саме такі унікальні страви роблять святковий стіл особливим та незабутнім.

Запрошуємо вас спробувати приготувати цей салат і подарувати собі та своїм близьким справжнє гастрономічне задоволення. Будьте кулінарними майстрами і творцями своєї власної гастрономічної магії!