Салат Мімоза з плавленим сиром

Салат Мімоза з плавленим сиром
4.5
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої риби у власному соку (300-350 гр)
  • 3-4 яйця
  • 2 моркви
  • 1 плавлений сир (100 гр)
  • 50 гр вершкового масла
  • кілька зеленої цибулі
  • майонез - за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця покласти в каструлю, залити великою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Моркву добре вимити під струменем холодної води, покласти в каструлю з яйцями відразу після закипання (трохи її посолити).
  2. Через 10 хвилин вийняти яйця з окропу і скласти їх у миску з крижаною водою, залишити до повного остигання. Моркву варити до м'якості приблизно 25 хвилин (тобто ще 15 хвилин після яєць). Вийняти моркву з окропу і залишити остигати.
  3. Плавлений сир натерти на терці, моркву очистити і також натерти на терці. Відокремити білки від жовтків і натерти на тертці, жовтки розтерти вилкою в окремій ємності. Зелену цибулю промити, обсушити та дрібно порізати ножем.
  4. Відкрити банку з консервованою рибою та ретельно розім'яти її вилкою. Викласти рибний шар на блюдо або салатницю, покрити подрібненою цибулею і змастити майонезом. Викласти терті білки, змастити майонезом, потім моркву і знову майонез.
  5. Наступним шаром салату Мімоза викласти тертий плавлений сир і натерти на дрібній тертці охолоджене вершкове масло. Змастити поверхню та боки листкового салату майонезом, прикрасити блюдо розтертими жовтками та відправити у холодильник.
  6. Салат Мімоза з плавленим сиром має настоятися у холодильнику не менше 2 годин. Вийняти страву, прикрасити її зеленню та подавати до столу. Смачного!

Салат Мімоза з плавленим сиром - це чудовий вибір для будь-якої вечері. Це дуже смачна та корисна страва, яку можна приготувати легко та швидко. Мімоза з плавленим сиром - це справжнє насолодження для шанувальників м'яса та риби. Крім того, цей салат є дуже гарним доповненням до будь-якого столу та зробить будь-яке свято незабутнім.