Рецепт салату Мімоза з сардинами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 яблука
- банку консервованих сардин у власному соку (вагою близько 350 гр)
- 4 яйця
- 2 картоплини
- 2 моркви
- 100 гр майонезу
- 1-2 ч. л. лимонного соку
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю та моркву вимити під струменем холодної води, покласти в каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води. Варити овочі до м'якості протягом півгодини після закипання.
- Яйця покласти в окрему каструлю, залити холодною водою (вона повинна повністю їх покривати) і поставити на вогонь. Варити яйця після закипання 10 хвилин на помірному вогні. Злити окроп, залити варені яйця крижаною водою і залишити до повного остигання.
- Варені овочі та яйця вийняти з води, залишити остигати і дати висохнути від води. Очистити яйця від шкаралупи, овочі від шкірки. Натерти картоплю та моркву окремо на крупній терці та скласти по різних тарілках.
- Відкрити банку з сардинами та ретельно розім'яти рибу вилкою (рідину не зливати). Яблука очистити від шкірки і натерти на крупній тертці, скласти в невелику миску, додати декілька чайних ложок соку лимонного і ретельно перемішати.
- Білки відокремити від жовтків та натерти на крупнвй тертці, жовтки скласти в окрему ємність і ретельно розтерти вилкою. Скласти листковий салат Мімоза з сардинами в наведеному нижче порядку (можна укласти в салатницю або на велику плоску тарілку, використовуючи кільце роз'ємної форми для випічки або салатне кільце).
- Спочатку викласти терті яблука із лимонним соком, потім подрібнені сардини, змастити 1-2 ст.л. майонезу. Помірно покрити салат тертою картоплею, змастити 1-2 ст.л. майонезу. Викласти на майонезний шар терту моркву, посипати білками і змастити поверхню і боки салату майонезом, що залишився.
- Прикрасити поверхню та боки Мімози тертими жовтками та відправити страву в холодильник на годину для просочення. Подавати готовий салат Мімоза з сардиною до охолодженого столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!